Sarıyer Belediyesi'nden koronavirüs denetimi

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye bağlı olarak tüm ülkede olduğu gibi Sarıyer’de de Covıd 19 tedbirleri kapsamında sıkı bir denetim gerçekleştirildi.

Sarıyer Belediyesi'nden koronavirüs denetimi

Denetimlere polis ve jandarmanın yanı sıra Sarıyer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelleri de katıldı. Zabıta ekipleri ilçe genelindeki tüm pazarlar, sahiller ve piknik alanlarını kontrol etti.

Normalleşme süreci ve bayram tatilinin ardından koronavirüs vakalarının artmasıyla İçişleri Bakanlığı’nın 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge doğrultusunda ülke genelinde denetim yapıldı.

Sarıyer Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinin de katıldığı denetimlerde plajlar, pazarlar ve piknik alanları sosyal mesafe ve hijyen kurallarına göre denetlenirken, bilgilendirici tabelaların asılıp asılmadığı da kontrol edildi. Pazar girişine dezenfektanlar yerleştirilirken giriş ve çıkış bölümleri ayrıldı.

Kapılara ise kullanılmış maske ve eldivenlerin atılması için çöp kutuları yerleştirildi. Maske kullanımını da denetleyen yetkililer, pazarcı esnafı ve yurttaşları tedbirlere uyulması konusunda uyardı.

‘Sağlık için hepimiz için’ sloganı ile ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen koronavirüs denetimine Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katılarak yapılan kontrolleri yerinde inceledi.

Etiketler
Sarıyer İçişleri Bakanlığı