Suudi Muhaidib’in Kanal İstanbul güzergahındaki 'tarlası' da imar dokunuşuyla 'altın' oldu!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un yeni planlarında imara açılan araziler tartışma yaratıyor. Suudi Arabistanlı iş insanı Sulaiman Al Muhaidib’in da proje güzergâhında aldığı 9 dönümlük ‘tarla’ vasfındaki arazi imara açıldı.

Suudi Muhaidib’in Kanal İstanbul güzergahındaki 'tarlası' da imar dokunuşuyla 'altın' oldu!

Arazi yeni planlarda kısmen konut, kısmen yol, kısmen de anaokulu ve ilkokul alanında kaldı. Arazinin değeri böylece katlanmış oldu. Cumhuriyet, Suudi Arabistanlı iş insanı Sulaiman Al Muhaidib’in proje güzergâhında 9 dönüm arazi aldığını ortaya çıkarmıştı.

Al Muhaidib Arnavutköy Sazlıbosna köyünde “tarla” vasfında 9 bin 500 metrekarelik araziyi 2015 yılında almıştı. Al Muhaidib’in güzergâhta başka araziler de aldığı duyumlar arasındaydı.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, projeye ilişkin yeni planlarla Muhaidib’in arazisi de imara açılmış oldu.

“Tarla” vasfındaki arazi kısmen konut, kısmen yol, kısmen de anaokulu ve ilköğretim alanında kaldı. Plan notlarına göre konut alanlarına zemin + 3 kat izinli yapı yapılabiliyor.

Anaokulu alanlarında da zemin + 1 kat sınır tanındı. Zemin + 1 kat sınır tanınan ilkokul alanlarına ilişkin plan notlarında ise “Bu alanlarda, ilgili kurum görüşleri alınarak ortaokul tesisleri yapılabileceği gibi ilkokul ve ortaokul tesisleri bir arada da yapılabilir. İlkokul alanları içerisinde, ilgili kamu kurumu tarafından projelendirilmek kaydı ile özel eğitime muhtaç öğrencilere yönelik yapılar yapılabilir” ifadeleri yer aldı.

Etiketler
Kanal İstanbul Suudi Arabistan