Ekrem İmamoğlu: 'Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına fırsat tanımayız'

Ekrem İmamoğlu, aşırı yağış sonucu Esenyurt’ta su baskınlarının yaşandığı noktalarda oluşan hasarları yerinde inceledi.

Ekrem İmamoğlu: 'Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına fırsat tanımayız'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,akşam üzeri İstanbul’da öğleden sonra etkisini gösteren sağanak yağış sonrası, su baskınların yaşandığı Esenyurt’a geçti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt eşlik etti. Bozkurt, ilçedeki zarar hakkında İmamoğlu’na bilgi verdi. İnceleme gezisi sırasında, ev ve işyerinde hasar olan vatandaşları dinleyen İmamoğlu, bölgedeki alt yapı sorunun yaz sonuna kadar çözüleceği sözünü verdi.

“BÜTÜN TEDBİRLERİ ALMIŞ DURUMDAYIZ”

İBB Başkanı, incelemenin ardından gazetecilere açıklama yaptı. Sözlerine, “Geçmiş olsun” diyerek başlayan İmamoğlu, “İstanbulumuzun bugün farklı yerlerinde yağışlar var. Bütün tedbirleri almış durumdayız. Ama tabii bazı bölgelerde, özellikle geçmişten bugüne yaşanan bazı alt yapı sorunları var. Bu şehrin ne yazık ki bir gerçeği. Özellikle bizim bu Pandemi sürecinde başlatmış olduğumuz çalışmaların ne kadar önemli olduğunun da göstergesi. Zira bu Haramidere’deki süreçle ilgili de Esenyurt Belediye Başkanlığımızla yaptığımız toplantıda en önemli sorunlardan biri de bu alan olduğu belirlenmişti. Biz burada şantiyemizi kurduk. Dereden kaynaklı baskınların giderilmemesi hususunda süreci tamamladık ve bu süreçle ilgili de çalışmalarımızı başlattık” ifadelerini kullandı.

“BURADAKİ TAMİR VE TADİLATLARI HIZLA ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ”

Suriyeli bir kişinin hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntülerini dile getiren İmamoğlu, “Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu arada Sayın Valimiz bir tespit yaptı. Yanı sıra Belediye Başkanımız burada çalışma içerisinde. Bir dayanışma alanı oluşturuyoruz. Hem valilik, hem biz buradaki yaraları sarmalıyız. Valiliğimizin öncülüğünde bizim de katkılarımızla burada zarar gören hem vatandaşımızın, hem esnafımızın yanında olacağız. Esenyurt Belediyemizle işbirliği yaparak buradaki tamir ve tadilatları hızla çözüme kavuşturacağız. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına fırsat tanımayız. Afet olmasından ziyade, afetten önce alınması gereken önlemler daha önemliydi. Bugün de açıkladım. İstanbul’un bu anlamda 38 noktasında biz yatırım yapıyoruz. Ne kadar önemli yatırım yaptığımızın tekrar altını çiziyoruz” diye konuştu.

“SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ KALICI OLARAK ÇÖZMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

Önümüzdeki 2 -3 gün yağışların devam edeceğine dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, “Biz vatandaşımızı uyarıyoruz.Bazı özel noktalarda yardım araçlarımızı hazır tutuyoruz; ama bir yandan da İstanbul’un bütün bu nevi baskın sorunu yaşayan alanlarda sorunun çözümünü kalıcı olarak da çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu arada çalışmalarımızı en kısa zamanda inşallah sizlerle de paylaşırız. Hızlıca yaraları saracağız. Birkaç gün içinde buraları bambaşka halde görürsünüz umuyorum” dedi.

EVİNDE KALAMAYACAK VATANDAŞLAR İÇİN KONAKLAMA TESPİTİ YAPILDI

İmamoğlu, su baskınından dolayı evinde kalamayacak vatandaşlarla ilgili de konaklama alanlarının tespitlerinin yapıldığını belirterek, “Esenyurt Belediyemizle beraber, hem insanlarımızın oraya naklini, hem de orada kalmakla ilgili bir takım sıkıntılarını çözüyor olacağız. Sanıyorum birkaç gün daha misafir edeceğimizi düşünüyorum. Çünkü buradaki sorunların giderilmesi lazım, önce bir temizlenmesi lazım. Ardından da insanlarımızın hijyeni ve eşya ihtiyaçlarına dönük çalışmalarla hızlıca burayı çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Esenyurt Ekrem İmamoğlu