İstanbul ve Samsun'da PTT önünde 'sosyal yardım' kuyruğu

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın koronavirüs kapsamında başlattığı 1000'er liralık ödemelerin başlamasıyla birlikte PTT önünde uzun kuyruklar oluştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın Sosyal Yardım Fonu’ndan destek almak için Samsun'da PTT önünde kuyruk oluşturan yurttaşlar koronavirüse karşı ise sosyal mesafe kurallarına uymadı.

1000 TL yardım kimleri kapsıyor, ne zaman ödenecek?

Tüm dünyada Covid-19 için önlemler alınmaya devam ederken Türkiye’de de tedbirler devam ediyor. Ancak tüm uyarılara rağmen sosyal mesafe kuralına uyum sağlanmıyor.

Samsun'un İlkadım ilçesi Bankalar Caddesi üzerinde bulunan PTT Şubesi önünde gerek Sosyal Yardım Fonundan yardım almak isteyen gerek ise PTT Şubesinden işlem yapmak isteyen yurttaşlar cadde kuyruk oluşturup sosyal mesafe kurallarına uymaları dikkat çekti.

Polis ihbar üzerine PTT önüne giderek yurttaşları sosyal mesafeyi korumaları konusunda uyardı.

AYNI PTT KUYRUĞU İSTANBUL'DA VAR

Öte yandan CHP 26. Dönem Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş da İstanbul'un Esenyurt İlçesi'nde PTT önünde oluşan kuyruğu sosyal medya hesabından paylaşarak "Bu görüntüye gerek kalmadan, farklı bir yöntem ile yardım dağıtılabilirdi" diyerek şöyle eleştirdi:

"Yurttaşlarımıza dağıtılan 1000 TL'lik yardım, yine istenmeyen görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oldu. Yurttaş bir an önce yardımı almak, PTT emekçisi de düzeni sağlamak istiyor. Oysa ki; bu görüntüye gerek kalmadan, farklı bir yöntem ile yardım dağıtılabilirdi. (Esenler - İST)"

İstanbul ve Samsun'da PTT önünde 'sosyal yardım' kuyruğu - Resim : 1

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Samsun PTT