Hasan Akgün'den 'korona partisi' açıklaması: Dışarıdan alem için gelmişler!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Hasan Akgün, “Evi günübirlik olarak kiralamışlar. Organize eden ve katılanların tamamı ilçemiz dışından alem yapmak için gelmiş. 2 ay ev hapsine çarptırıldılar” bilgisini verdi.

Hasan Akgün'den 'korona partisi' açıklaması: Dışarıdan alem için gelmişler!

Büyükçekmece Bahçelievler Mahallesi'nde düzenlenen bir ev partisi, büyük tepki çekti.

Sosyal medyada yayımlanan görüntüler sonrası İstanbul Valiliği, partiyi organize edenler, ikamet sorumlusu ve DJ hakkında idari işlem başlatıldığını belirtirken, Zencefil Sokak'ta bulunan bina zabıta görevlilerince mühürlenerek faaliyetten men edildi.

Konu hakkında Gazete Damga'ya konuşan Belediye Başkanı Hasan Akgün, binanın günübirlik olarak kiralandığını belirterek, “Komşulardan gelen şikayet üzerine harekete geçtik. Zabıtamız emniyet görevlilerine de haber vererek olay yerine intikal etti. Hemen müdahalede bulunduk” açıklamasını yaptı.

Ev sahipleri 3-5 kuruşa tamah ediyor

Partiyi organize edenlerin ve katılanların tamamının ilçe dışından geldiğini dile getiren Hasan Akgün, “Ülke olarak büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuz şu günlerde Büyükçekmece'ye alem yapmaya gelmişler” tepkisini gösterdi.

Evlerini bu şekilde günübirlik kiraya verenlere de tepki gösteren Akgün, “3-5 kuruşa tamah ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan ve hakim karşısına çıkarılan şüpheliler hakkında da açıklamada bulunan Akgün, “Öğrendiğim kadarıyla sorumsuz bu kişiler 2 ay ev hapsine çarptırılmış. İbretlik bir ceza olmuş” diye konuştu.

Akgün, “Cehalet, bencillik ve sorumsuzluk maalesef her yerde” dedi.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Büyükçekmece