Büyükçekmece zabıtasından taksi ve dolmuşlara denetim

Büyükçekmece Belediyesi zabıta ekipleri, İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs ile mücadele kapsamında taksiler ve toplu ulaşım araçları için aldığı kararlara yönelik bir denetleme gerçekleştirdi.

Büyükçekmece zabıtasından taksi ve dolmuşlara denetim

Büyükçekmece'de zabıta ekipleri, İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs ile mücadele kapsamımda tüm toplu ulaşım araçlarında yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50 düşürülmesi ve taksilerin trafiğe çıkışının kısıtlanmasına yönelik olarak tek-çift plaka uygulanmasını denetledi.

Kurallara uymayanlara tutanak tutuldu

Yapılan denetimler esnasında ticari taksilerin tek-çift plaka uygulamasına uyduğu görülürken, bazı özel halk otobüsleri ve dolmuşların ruhsatlarında belirlenen yolcu sayısının yüzde 50’sinden fazla yolcu aldığı tespit edildi.

Zabıta ekipleri, otobüs ve dolmuş şoförlerine, halk sağlığının korunması için kurallara uyulması gerektiğini hatırlattı. Araç ruhsatında belirtilen yolcu kapasitesinin en fazla yüzde 50’si oranında yolcu taşınacak kararını ihlal edenlere ise tutanak tutuldu.

Büyükçekmece Belediyesi zabıta ekipleri, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan kararlara uygun yolcu taşıyan araç şoförlerine de teşekkür etti.

Etiketler
Büyükçekmece İçişleri Bakanlığı