CHP Bakırköy'den 135 bin kişiyi ilgilendiren imza kampanyası

CHP Bakırköy, İBB Meclisi'nin şubat ayı oturumunda 135 bin kişiyi ilgilendiren düzenlemenin AKP'lilerin oyuna katılmasını tepki gösterdi.

CHP Bakırköy'den 135 bin kişiyi ilgilendiren imza kampanyası

GERÇEK GÜNDEM - CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı, İBB’nin Şubat ayı toplantısında AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla ret edilen +1 kat artışlı Kentsel Dönüşüm taleplerinin, yeniden İBB İmar Komisyonu’nda görüşülmesi için Özgürlük Meydanı’nda imza kampanyası başlattı.

Mart’ın 7’sine kadar sürecek imza kampanyasında toplanan imzaları yapılacak basın açıklaması ile İBB’ye teslim edeceklerini söyleyen CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, kampanyalarının başarıya ulaşması için halkı duyarlı olmaya davet etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle imza kampanyasına başlayan İlçe Başkanı Celal Sevinç, doğanın gücü karşısında biz ve bize benzeyen ülkelerin çaresiz kaldığını, işi Allah'a havale edip, ‘Allah'ın takdiri böyleymiş’ diyerek, “Sesinizi çıkarmayın, rabbim böyle istedi ve sizi cennetle mükâfatlandırdı” sözleriyle, hamile, kadın, çocuk, genç, yaşlı fark etmeden ölenlerin şehit sayılıp cennetle kucaklaştırıldığını ifade ettiklerini söyledi.

CHP Bakırköy'den 135 bin kişiyi ilgilendiren imza kampanyası - Resim : 2

Amiyane tabirle, ‘Niyazi olmakla şehit olmayı birbirine karıştırmayalım” diyen Sevinç, “Dere yatağına ev yapmaya göz yum, heyelan riski yüksek bölgeye köy kur, çığ gelmiş, insanlar altında kalmış ama sen inatla iki dozer çalıştır, toprağı titret, çığa davetiye çağır” dedi.

En cahil köylünün bile çığ riski yüksek olan bölgede yüksek sesle dahi konuşulmayacağını bildiğini söyleyen Sevinç, beklenen İstanbul depremine bilim adamları gün vermiyorken, bizlerin nerdeyse göğsümüzü açmış, “Deprem bize vız gelir” edalarında çoluk çocuk adeta ölümü beklediğimizi söyledi.

ASIL GEREKÇE YERELDE İKTİDAR OLAN CHP VE SEÇMENİNİ CEZALANDIRMAK

“Yasa yapmışsın, adına ‘Kentsel Dönüşüm Yasası’ demişsin, yetkiyi yerel yönetimlere bırakmışsın ama işte Bakırköy” diyerek devam eden İlçe Başkanı Celal Sevinç, belediye meclisten tüm siyasi partilerin aylarca süren çalışması sonucunda oluşturdukları ve oybirliği ile aldıkları +1 kat kararının, çoğunluğu AKP’de olan üst yönetim İBB tarafından ret edildiğini söyledi.

CHP Bakırköy'den 135 bin kişiyi ilgilendiren imza kampanyası - Resim : 3
Gerekçenin yerelde iktidar olan CHP ve seçmenini cezalandırmak olduğunu iddia eden Sevinç, AKP’nin ilçedeki oy oranının yüzde 25 olduğunun da unutulmaması gerektiğini belirtti.

Bakırköy belediye meclisinde konu ile ilgili oluşturulan komisyonda AKP'li Meclis üyelerinin de görev alarak planları hazırladığını, +1 katın ilçede yoğunluğu yüzde 25 oranında arttırdığını, bunun da Bakırköy’de yaşam alanlarını zorlaştıracak bir oran olmadığını belirttiklerini ve komisyona kabul ettirdiklerini söyledi.

CHP Bakırköy'den 135 bin kişiyi ilgilendiren imza kampanyası - Resim : 4

Akıl, mantık ve bilimsel verilere göre hareket eden, Bakırköy'de aileleri ile birlikte yaşayan AKP'li ve MHP’li meclis üyelerini, kendi gönüllerinde bir yere koyduklarını söyleyen Celal Sevinç, “Ancak onların üst organları onları nereye koyacak bilemiyoruz” diyerek, “Toprağın üstü altından daha kıymetlidir. Çocuğumun, torunumun veya bendenden genç herhangi bir insanın benden önce ölmesine tanrı dâhil her katta itirazım var” diyerek son sözünü söyledi.

Etiketler
Bakırköy