Beylikdüzü'nde Oku-Yorum Buluşmaları'nın üçüncüsü gerçekleşti

Beylikdüzü Belediyesi tarafından üçüncüsü gerçekleşen Oku-Yorum Buluşmaları okuma alışkanlığının oluşmasına sunduğu katkının yanı sıra bu ay sosyal sorumluluk yönüyle de dopdolu geçti.

Beylikdüzü'nde Oku-Yorum Buluşmaları'nın üçüncüsü gerçekleşti

Zehra Çalık ve Abdülkadir Özbek’in katılımcı olduğu ve “Beyaz Zambaklar Ülkesinde” isimli kitap üzerine konuşulan etkinlikte Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin başlattığı “Hayatın engellerine kapak olsun!” mavi kapak toplama kampanyasına da destek verildi.

Beylikdüzü’nün okuma oranı ve alışkanlıklarına katkı sunmak adına önemli proje ve etkinliklere imza atan Beylikdüzü Belediyesi, okuma buluşmalarının üçüncüsünü düzenledi.

Kitapların birleştirici gücüyle interaktif sohbetlerin gerçekleştiği Oku-Yorum Buluşmaları’nın bu ay ki önemli bir diğer noktası da Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD)’nin başlattığı “Hayatın engellerine kapak olsun!” mavi kapak toplama kampanyasına yapılan destek oldu.

TOFD Hüsnü Ayık Özel Bakım Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe; Zehra Çalık, Eğitimci - Vizyon Koleji Yön. Kur. Bşk. Abdulkadir Özbek, Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcıları, TOFD Başkanı Ramazan Baş, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katılırken “Beyaz Zambaklar Ülkesinde” isimli kitabın tahlili yapıldı.

“Türkiye’de en çok okuyan ilçenin Beylikdüzü olmasını hedefliyoruz”

Her ay farklı bir kitabın ele alındığı, sürpriz etkinlik ve konseptlerle düzenlenmeye devam eden etkinlikte, katılanlar hayatlarına dokunan kitapları ve hikayelerini paylaşmanın yanı sıra STK’lar Hüsnü Ayık Özel Bakım Merkezi’nin kütüphanesine beraberinde getirdikleri kitapları bağışladı.

Katılımcılardan Abdulkadir Özbek Türkiye'de okuma alışkanlığıyla ilgili veriler ve anlayarak hızlı okuma teknikleri hakkında püf noktaları paylaşırken okuma alışkanlığını kazandırmada ebeveynlerin çocuklara rol model olması gerektiğinin önemine değindi.

Özbek, “Arka planda müthiş bir ekiple çalışıyoruz. Beylikdüzü Belediye Başkanımızın eşi Zehra Hanım liderliğinde böyle güzel bir proje oluşturduk. Ağustos ayından bu yana çok güzel bağışlar yapılıyor. Türkiye’de en çok okuyan ilçenin Beylikdüzü olmasını hedefliyoruz.” dedi.

Zehra Çalık, “Okuma süresini yukarıya taşımak istiyoruz”

Hüsnü Ayık Özel Bakım Merkezi’nde bulunmaktan duyduğu mutluluğu belirterek sözlerine başlayan Zehra Çalık ise; "Oku yorum etkinliğimizi Ağustos ayında kitap bağış kampanyasıyla başlatmıştık, sonrasında Kültür Merkezi’nde bir araya geldik. Bu ay da sizlerle bir arada olmak istedik. Bize eşlik eden herkese teşekkür ediyoruz. Bizlerin öncelikli amacı okumayı ve okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak. Okuma süremiz diğer ülkelere göre çok az ve bizler bu tarz etkinliklerle bu süreyi yukarılara taşımak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Etiketler
Beylikdüzü Beylikdüzü Belediyesi