Seçim arifesinde, İBB'den Bilal Erdoğan'ın vakfına milyonluk ihale

Okçular Vakfı, ‘Okçuluk’ eğitimi ile kendi düzenlediği Fetih Kupası’nın reklam ve tanıtım işleri için seçim arifesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 1 milyon TL’lik ihale aldı.

Seçim arifesinde, İBB'den Bilal Erdoğan'ın vakfına milyonluk ihale

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu Okçular Vakfı, yerel seçimden hemen önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden okçuluk eğitimi ile Fetih Kupası'nın reklam ve tanıtım işleri için toplam 1 milyon liralık ihale aldı.

BirGün'ün haberine göre, belediyeden para aldıkları iddiaları üzerine Okçular Vakfı’ndan yapılan "Bugüne kadar İBB’den herhangi bir para aktarımı söz konusu değildir” açıklamasını yalanlayan ilişkilerden bir yenisi daha ortaya çıktı.

İLAN 10 AY SONRA

Okçular Vakfı'nın 14 Şubat tarihinde İBB Şirketi Metro İstanbul’dan 500 bin lira karşılığı aldığı “okçuluk eğitimi” ihalesinden sonra 500 bin liralık yeni bir ihale daha yapıldığı öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, seçime beş gün kala Okçular Vakfı'nın 27-29 Mayıs tarihlerinde "Cumhurbaşkanlığı himayesinde" düzenlediği Fetih Kupası'nın reklam ve tanıtım işleri için ihale açtı. İhaleye tek başına katılan vakıf, kendi düzenlediği etkinliğin tanıtım ve reklam işlerini 500 bin TL karşılığı aldı. Okçular Vakfı İktisadi İşletmesi ile İBB’ye bağlı İstanbul Ağaç ve Peyzaj Şirketi arasında seçimden beş gün önce 25 Mart tarihinde sözleşme imzalandı. Kamu İhale Kurumu’na bağlı Elektronik Kamu Alımları Platformu’nda (EKAP) ise ihale sonucu 10 ay sonra 13 Ocak 2020'de açıklandı.

Fetih Kupası’nın sponsorları arasında Halk Bankası, Türk Hava Yolları, TRT Spor, Spor Toto ile İBB Şirketleri İGDAŞ, İSTAÇ, BOLBİM, Metro İstanbul ve İSTON da yer aldı.

İKİ OKÇULUK EĞİTİMİ DAHA

Metro İstanbul’un 2018 yılında yaptığı okçuluk eğitimi ihalesine yine tek başına katılan Okçular Vakfı’na İBB kasasından 350 bin TL ödenirken 2016 yılında da yine aynı tür bir başka etkinlik için de 300 bin TL verildi.

Vakıf, İBB’ye bağlı İstanbul Ağaç ve Peyzaj Şirketi’nin 2016 yılındaki “Expo Antalya 2016 Okçuluk Etkinliği Reklam Tanıtım Hizmeti Alımı İşi” ihalesine de yine tek başına katıldı. 300 bin TL'lik bu ihaleyi de vakıf aldı.

TÜRGEV’İN ÜNİVERSİTESİNE 25 BİN TL

Bunların yanısıra Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) kurduğu İbn Haldun Üniversitesi de 31 Mart seçimleri öncesinde ihaleyi kaptı. İBB’nin 12 Mart tarihinde yaptığı reklam ve tanıtım ihalesine tek başına katılan İbn Haldun Üniversitesi’ne 25 bin TL ödendi.

YENİ DÜNYA VAKFI DA İHALE ALMIŞ

İBB’ye bağlı İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Şirketi 31 Mart yerel seçimlerine bir gün kala yine reklam ve tanıtım ihalesi yaptı. İhaleye tek başına katılan ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Dünya Vakfı ile 28 Mart tarihinde sözleşme yapılarak 20 bin TL ödendi

Etiketler
Bilal Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçim