CHP'li Başkan Hançerli'den 99 depremi hatırlatması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin dünkü oturumunda CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin depreme ilişkin konuşması tartışma yarattı.

CHP'li Başkan Hançerli'den 99 depremi hatırlatması

Saraçhane’deki İBB merkez binasında dün yapılan Aralık ayı oturumunda söz alan Hançerli 17 Ağustos 1999 büyük Marmara depreminden sonra yapılması gerekenleri anımsattı.

Hançerli zamanın herkes için önemli olduğunu vurgulayarak “Avcılar Belediyesi olarak tüm partilerin oy birliğiyle hızla davranarak ekim ayı meclisi plan notu değişikliğini yaptık ve İBB imar komisyonuna sevkettik. Komisyon raporu hazırlayamadığını dile getirmişti. Tüm komisyon üyelerine bu hususta hassas davranmalarını rica ediyorum. Avcılarımızda özellikle imar artışı istemeden, mevcut yasaya göre yapılmış, bu masum ve insanı yaşatacak talepleri yeniliyorum” dedi. Hançerli, komisyondan raporun neden hazırlanmadığına ilişkin bilgi talep etti.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun AKP’li Başkanı Yüksel Akyol da özetle “Bu hızlıca geçecek bir konu değil. Turan bey 3 aydır, biz 1 buçuk yıldır istişare halindeyiz. Meri plana göre imar artışı var, mevcuta göre imar artışı yok. Diğer ilçelerden de benzer konular var. Görüşüyoruz. Dün bu konuda bir komisyon kuralım diye konuştuk. Bu konudaki talepler artıyor. Bütün ilçelerdeki taleplere aynı şekilde cevap verelim, sürecini başlattık. Avcılar’a özel bir durum değil. Bu sorunun İstanbul için genel bir çerçevede çözülmesi gerektiğini düşünüyorum” diye yanıtladı.

Etiketler
Avcılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi