'Okula Uyum Süreci ve Okul Fobisi' semineri Kartal’da gerçekleşti

Kartal Belediyesi, okula yeni başlayan çocukların yaşadıkları zorluklara karşı aileleri bilinçlendirmek için düzenlenen “Okula Uyum Süreci ve Okul Fobisi” konulu seminere ev sahipliği yaptı.

'Okula Uyum Süreci ve Okul Fobisi' semineri Kartal’da gerçekleşti

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminere; Kartal Belediyesi Birim Müdürlerinin yanı sıra Kartal Belediyesi kreşlerinde görev yapan öğretmenler ile birlikte çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Öğr. Gör. Diğdem Enerem ve Öğr. Gör. Gülşah Aydın Yeşilyurt’un konuşmacı olarak yer aldığı seminerde; okul fobisinin nedenleri, belirtileri, nasıl anlaşılacağı ve okul fobisi yaşayan çocuklara karşı ailenin tutumunun nasıl olması gerektiği konuşuldu.

Yaklaşık 2 saat süren seminerde okula yeni başlayan çocuklarda görülen okula uyum sorununun nasıl aşılacağı konusunda ailelere önemli bilgiler verildi. Seminerin sonunda ise soru cevap kısmına geçildi ve uzmanlar, vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı.

İnteraktif şekilde devam eden seminerin ardından Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, konuşmacılara verdikleri kıymetli bilgiler için teşekkür ederek, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel adına çiçek takdiminde bulundular.

Etiketler
Kartal Belediyesi Okul