Kartal Belediyesi’nden Kan Bağışı Kampanyası

Kartal Belediyesi, Türk Kızılayı işbirliği ile kan bağışı kampanyası düzenliyor.

Kartal Belediyesi’nden Kan Bağışı Kampanyası

Kan bağışlayarak hayat kurtarmanın önemine dikkat çekmek ve kan bağışına destek vermek amacıyla Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Türk Kızılayı işbirliği ile düzenlenecek Kan Bağışı Kampanyası, 24 Ekim Perşembe günü 09.00 - 16.00 saatleri arasında Kartal Belediye Binası Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, sağlık durumları el veren tüm Kartallıları kan bağışına destek vermeye davet ederek şunları söyledi:

“Türk Kızılayı ile yapmış olduğumuz işbirliği neticesinde belediyemiz fuaye alanında kan bağışı kampanyası düzenliyoruz. Kan bağışı konusu oldukça önemli, oldukça hayati bir konudur. 1 ünite kanla 3 kişinin hayatını kurtarabileceğinizi bilmek kadar güzel bir duygu olamaz. Bu vesileyle tüm duyarlı komşularımı 24 Ekim Perşembe günü gerçekleşecek olan kan bağışı kampanyasına davet ediyorum.” dedi.

Kimler Kan Verebilir?

18-65 Yaş arasında, ağırlığı 50 kg üzerinde, önemli bir sağlık sorunu olmayan, yapılan muayenede sağlığı uygun olduğu tespit edilen ve hemoglobin ölçümü normal olan herkes en az 2 ay aralıklarla kan bağışında bulunabilir.

Erkekler, en sık 2 ayda bir; kadınlar ise, en sık 3 ayda bir olmak üzere ve yılda toplam 3–4 üniteyi geçmemek koşuluyla kan verebilirler. 24 Ekim Perşembe günü 09.00 - 16.00 saatleri arasında Kartal Belediye Binası Fuaye Alanı’nda gerçekleştirilecek olan kampanya kapsamında, kan bağışına engel bir durumları olmayan vatandaşlar, kan verebilecek.

Etiketler
Kan bağışı Kartal Belediyesi Kızılay