Kartal’da çocuklar sporla buluşuyor

Spor şöleni ile Kartallı çocuklar 5 farklı branşta ücretsiz eğitim alacak.

Kartal’da çocuklar sporla buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde Kartal’da; kültüre, sanata ve spora yapılan yatırımlar, Kartallı çocuk ve gençlerin bu alanlardaki becerilerini geliştirmeye, gelişimlerini desteklemeye ve sosyal hayata katılımlarına katkı sağlamaya devam ediyor.

Bu vizyonla çalışmalarını sürdüren Kartal Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, Kartallı çocukların ilgi duydukları spor alanlarında ücretsiz bir şekilde eğitim almaları için onları Spor Şöleni ile buluşturuyor.

Yüzme, cimnastik, basketbol, voleybol ve masa tenisi alanlarında her biri 1 ay sürecek ve toplamda iki kurdan oluşacak Spor Şöleni eğitimleri kapsamında Kartallı çocuklar, istedikleri herhangi bir branşta hem beceri kazanacak, hem de sosyal bir ortamda bireysel farkındalıklarını artırmanın yanı sıra, takım olarak hareket etmenin bilincini kazanacak.

www.kartal.bel.tr adresinden yapılacak olan kayıtlar, 17 Ekim’de başlayıp 27 Ekim’de son bulacak. Hafta sonları verilecek olan eğitimler; 1. kur öğrencileri için 2-30 Kasım tarihleri arasında, 2. kur öğrencileri için 1-29 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek.

Yüzmede; 5-11 yaş, cimnastikte 4-8 yaş, basketbolda 9-12 yaş, voleybolda 9-12 yaş ve masa tenisinde 8-12 yaş aralığındaki öğrencilere verilecek olan eğitimlerin kontenjanı; yüzme için 15 kişi ile, cimnastik, basketbol, voleybol ve masa tenisi için 10 kişi ile sınırlıdır.

Sportif faaliyetleri ve bu faaliyetlerin gerçekleşeceği mekânları Kartal’ın çocuk ve gençlerine kazandırmak için aralıksız çalıştıklarını belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartallı tüm çocukların eşit şartlarda sportif faaliyetlerden yararlanabilmesi için hizmet verecek olan Spor Şöleni’ne tüm sporcu minikleri davet etti.