Rıza Akpolat: Hamidiye Su'ya ilk bizim sahip çıkmamız gerekiyordu

Beşiktaş Belediye Başkanı CHP'li Rıza Akpolat, yazılı ve görsel basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya gelerek çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Rıza Akpolat: Hamidiye Su'ya ilk bizim sahip çıkmamız gerekiyordu

Beşiktaş Belediye Başkanı CHP'li Rıza Akpolat, aralarında Gerçek Gündem.com'un Genel Yayın Yönetmeni ve Sahibi Ozan Buz'un da bulunduğu yazılı ve görsel basın temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

31 Mart Yerel Seçimleri'nde İstanbul'un Beşiktaş İlçesi'nde yüzde 73,06 gibi rekor bir oyla Beşiktaş Belediye Başkanı seçilen Rıza Akpolat, 6,5 aylık belediye başkanlığı dönemine ilişkin açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Katılımcı bir yönetim anlayışı ile belediyeyi yönetmeye çalışıyoruz. Yöneticiyken itiraz ettiğimiz konuları şimdi belediye başkanı olarak düzeltmeye çalışıyoruz. CHP'de gençlik kollarında, ilçe yönetiminde, ilçe başkanlığında yönetecilik, il başkan vekilliği yaptım. 16 yaşımdan beri CHP'nin çeşitli kademelerinde görev yaptım. Dolayısıyla partili kimliğimizde ön planda olduğu için sorumluluğumuz biraz fazla" diyen Rıza Akpolat'ın konuşmasından önemli satır başları şöyle:

"Biz vatandaşların sokaktaki sorunlarını çözmeye talibiz. Sokaktaki sorunları vatandaşla birlikte katılımcı bir anlayışla çözeceğiz. Bir mahalleye yatırım yapacağımız zaman, mahalleye yapacağımız yatırımı önce vatandaşa soruyoruz. Vatandaşın önceliklerini belirliyoruz, hangi yatırımları öncelikli olarak istiyorsa ona göre yatırım yapıyoruz.

Her mahallede bir parkta açık mikrofon etkinliği başlattık. Vatandaşlarımıza mikrofon verdik, mahalle ile ilgili 5 sorunu yazılı olarak yazmalarını istedik. O sorunları da not ettik. Muhtarlarımızla çalıştay yaptık, sokak sokak sorunları belirledik. Kent Konseyimizi oluşturduk, kadın bir Kent Konseyi başkanımız var. Kent Konseyi'ni de karar alma sürecine dahil ettik. Kararlarımızı alırken üçlü bir sac ayağı oluşturduk. Hem belediye meclisi, hem kent konseyi hem de mahalle meclisleri bizim karar alma süreçlerimizde aktif olarak yer alacaklar."

Rıza Akpolat: Hamidiye Su'ya ilk bizim sahip çıkmamız gerekiyordu - Resim : 1

BELEDİYENİN MALİ DURUMU

"Beşiktaş Belediyesi bir dönem yaşadı. Bu dönem yokmuş gibi davranamıyoruz. Bütçemizin iki katı bir borcumuz var. Göreve geldiğimiz an itibariyle bir borç yükü ile karşı karşıya kaldık. Bu borç dışında, verilen çekler vardı. Şu ana kadar sadece maaşları ödeyebileceğimiz bir programı hazırladık ve maaşları aksatmamak üzere bir sistem kurduk. Maaşları çok zor şartlarda ödedik, personelimizin bundan etkilenmesin istedik.

Vergi ayında gelen vergileri bizim dönemimize denk gelen çekleri ödemeyle geçirdik. Bahsettiğimiz projelerle ilgili... Mesala kütüphane oluşturuyoruz, kütüphanenin bir sponsoru var. Öğrenci merkezimizi yine başka bir sponsor aracılığı ile çözüyoruz. Yapacağımız kreşlerden 2'sinin sponsoru hazır ve yapacaklarını söylüyorlar. Festivaller mesela kendi kendini finanse ediyor.

Yaparken belediye bütçesini kullanmayacağımızı vaat etmiştik. Mali disiplin uyguluyoruz. Araç sayımızı azalttık, hibrit araçlara geçtik. Kullandığım kendi araç benim kendi aracım, elektrikli. Ben hiçbir şekilde belediyenin ne benzinini ne de aracını kullanıyorum. Ben kullanmadığımda başkan yardımcım, müdürüm bundan etkileniyor. Dolayısıyla bir anlayışı ortaya koyuyoruz. Ciddi bir tasarruf sağladığımızı söyleyebilirim. Kiralama yöntemiyle tuttuğumuz bazı yerleri terk ettik."

Rıza Akpolat: Hamidiye Su'ya ilk bizim sahip çıkmamız gerekiyordu - Resim : 2

BELEDİYE İŞÇİLERİNİN SENDİKALI OLMALISI

Rıza Akpolat, belediye işçilerindeki sendikalaşma oranı ile ilgili sorulan soruya "Biz de işçilerin hepsi sendikalı, sendikasız işçi yok bizde. Bizde işçi de memur da sendikalı. Hatta en sert sözleşmeleri biz yapıyoruz" yanıtını verdi.

HAMİDİYE SULARINA VERİLEN DESTEK

Başkan Akpolat, İBB iştiraki Hamidiye Sularına yönelik yaptığı açıklamada ise şöyle konuştu:

"Ekrem Başkan farkındalığı yarattıktan sonra ilk desteği biz verdik. Su üzerinden bile Türkiye'de kutuplaşma siyaseti var. İlk biz sahip çıktık, bizim sahip çıkmamızın arka planı da var; Hamidiye Çeşmesi Beşiktaş'ta. Beşiktaş'ın tarihinde olan bir şey bu. Dolayısıyla ilk bizim sahip çıkmamız gerekiyordu. Belediyelerin bütün işletmelerine ve kendi bünyemizde olan bütün binalarımızda Hamidiye Suyu kullanmaya başladık.

İnşallah bu kutuplaştırma dili ortadan kalkacak, su üzerinden bir mücadeleye girişilmemesi lazım. Bu Büyükşehir'in bir iştiraki. Bunun para kazanması demek vatandaşa daha kaliteli hizmetin gidecek olması demek. Yeni dönemde herkesin bu Hamidiye Suyu'nu kullanması para kazanılır hale getirilmesi gerekiyor. Belediye şirketi de olduğu içinde kar amacı gitmesine gerek yok."

Etiketler
Hamidiye Su Ordu Beşiktaş