Kartal Belediyesi Satranç Akademisi’nde eğitim alacak genç beyinler belli oldu

Kartal Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde 5-14 yaş aralığındaki çocuklara hizmet verecek olan Satranç Akademisi’nde, sınıf belirleme sınav sonuçları ve kesin kayıt tarihleri belli oldu.

Kartal Belediyesi Satranç Akademisi’nde eğitim alacak genç beyinler belli oldu

Seçim bildirgesinde “Kartallı çocuk ve gençlerimize büyük ölçüde yatırım yapacağız” diyerek söz konusu projelere hayat vermek için göreve geldiği günden bu yana Kartal Belediyesi’nin her birimiyle yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdüren Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatıyla Kartal, ilk “Satranç Akademisi”ne kavuştu.

Alanında Uzman Kişiler Eğitim Verecek

Kartal Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde 5-14 yaş aralığındaki çocuklara hizmet verecek olan Satranç Akademisi’nde, sınıf belirleme sınav sonuçları ve kesin kayıt tarihleri belli oldu.

Eğitim süresinin 1 yıl olduğu akademide her yıl 400 satranç sporcusu yetiştirilecek. Genç beyinler, 14 Ekim 2019 Pazartesi günü ders başı yapacak, 14 Haziran 2019 tarihinde ise dersler sona erecek.

Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 2’ye ayrılan sınıflarda, hafta içi ders görecek öğrenciler; haftada 2 gün ve toplamda 4 saat, hafta sonu sınıflarda ders görecek öğrenciler haftada 1 gün 2 saat GM (büyük usta) danışmanlığında IM (uluslararası usta) ve FM (fide ustası) olmak üzere toplam 8 satranç öğretmeninden eğitim alacak. Kesin kayıt hakkı kazanıp da sınıflara yerleşen öğrencilerden hakkını kullanmak istemeyen veya eğitime devam etmeyecek öğrencilerin olması durumunda ise en geç 1 ay içerisinde yedek listesinden öğrenci alımı yapılacak. Yedekteki öğrencilerle en geç 17 Kasım 2019’a kadar iletişime geçilecek. Bu tarihten sonra yedek listeden öğrenci alımı yapılmayacak.

“Çocuk ve Gençlere Yapılan Yatırım, Geleceğimize Yapılmıştır”

Kartallı çocuk ve gençlere yönelik projelerin, en önemli gündemlerinden bir tanesi olduğunu ve bunun için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Başkan Gökhan Yüksel:

“Göreve geldiğimiz günden bu yana en yoğun gündemlerimizden biri, çocuk ve gençlerimizin; sanat, spor, edebiyat, bilişim gibi birçok ilgi alanını kapsayan konularda onlara hizmet sunabilmek oldu. En temel amacımız; kardeşlerimizin ilgi duydukları herhangi bir alanda yeteneklerini geliştirebilmeleri için uzak mesafeler kat ederek kendilerini ve ailelerini ekonomik bir yükün altına sokmamaları, fiziksel, zihinsel, sosyal, kültürel ve sanatsal kısacası ilgi duydukları birçok alanda tesisler inşa ederek, ihtiyaç hissettikleri konuları analiz edip olanakları önlerine sunmak.

Bunu yaparken de en iyisini hak ettiklerinden her bir branş için alanında uzman kişilerle çalışmak, onlara en kaliteli hizmeti sunmaktır. Kartal Belediyesi olarak, her yıl farklı kategorilerde birçok satranç turnuvasına ev sahipliği yaparak, genç beyinlerin; mücadele, akıl, zekâ, yaratıcılık, ileri görüşlülük, planlama, yerinde ve zamanında davranma, cesaret, sabır, serinkanlılık gibi evrensel değerleri ve yetenekleri geliştirmesine katkı sunuyoruz.

Açmış olduğumuz Satranç Akademisi de çocuk ve gençlerin satranç sporu ile tanışması, ilgi ve yeteneği olan çocukların geliştirilmesi ve katılacakları turnuvalarda gösterecekleri başarılarla özgüvenlerinin gelişmesi ile sosyal davranış etkinliği kazanmaları için 1 yıllık eğitim süresince kardeşlerimize hizmet verecek. Çocuklarımıza ve gençlerimize yapacağımız yatırımlar, aslında geleceğimize yapacağımız yatırımlardır, bu sebeple Kartallı kardeşlerimizin geleceğe umutla bakabilmeleri için vaat ettiğimiz projelere, hızlı bir şekilde hayat vermeye devam edeceğiz. Eğitim almaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi kutlarım” dedi.

Satranç Akademisi'nde eğitim almaya hak kazanan öğrencilerin isim listesi için tıklayınız

Etiketler
Kartal Belediyesi