İGDAŞ'tan kombi bakım ve baca temizliği uyarısı

İBB iştiraklerinden İGDAŞ, doğalgaz kullanımında güvenlik ve verimlilik sağlayan tedbirlerin kış kendini hissettirmeden önce mutlaka alınması konusunda uyarılarda bulundu.

İGDAŞ'tan kombi bakım ve baca temizliği uyarısı

İGDAŞ, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte 16 milyon İstanbulluya baca temizliği, kombi, şofben, soba gibi yakıcı cihaz bakımlarının bir an önce yapılması çağrısında bulundu.

Güvenli ve doğru doğalgaz kullanım öğelerinin canlandırıldığı İGDAŞ Simülasyon Evi’nde bilgiler veren kurum yetkilisi Makine Mühendisi Sabri Doğan, hem güvenlik hem de enerji tasarrufu için baca ve kombi bakımlarının mutlaka yapılması gerektiğini hatırlattı.

MUTLAKA DÜZENLİ BAKIM YAPTIRIN

Abonelerinin farkındalığını arttırmak için doğru ve yanlış kullanım örnekleriyle oluşturulmuş İGDAŞ Simülasyon Evi’nde açıklamalar yapan Sabri Doğan bakım, kontrol ve doğru kullanım konularına dikkat çekti.

Güvenliğin eksiksiz sağlanabilmesi için İGDAŞ’ın abonelerine ön koşul olarak sunduğu mevzuatın dışına çıkılmaması gerektiğini vurgulayan Doğan, tesisatlara yetkililer dışında müdahale edilmemesi ve İGDAŞ’ın tesisatı kontrol edip gaz kullanılmasına onay verdiği andaki şartların korunması gerektiğini söyledi.

Kış dönemlerinin yaklaşmasıyla kombilere binen yükün arttığını hatırlatan Doğan, yetkili servislerce cihazlara mutlaka bakım yapılmasını, İtfaiye tarafından yetkilendirilmiş firmalarca bacaların temizlik, bakım ve onarımlarının yapılmasının oluşabilecek tehlikeleri bertaraf edeceğini dile getirdi.

BACALI CİHAZLARIN BULUNDUĞU ODALARDA UYUMAYIN

Doğan, uygun şartları karşılamış abonelerin zamanla ev içerisinde yapısal değişikliğe gitmesi durumunda güvenlik riskinin ortaya çıkacağına değinerek İGDAŞ’ın bilgilendirilmesini istedi. Yatak odaları ve banyolara bacalı cihaz yerleştirmenin mevzuata göre yasak olduğunu belirten Doğan, bu cihazların bulunduğu odalarda uyumanın büyük tehlike arz ettiği uyarısında bulundu.

GÜVENLİK VETASARRUF İÇİN MENFEZLERİ KAPATMAYIN

Sıklıkla soğuk hava, ses ve toz şikayetleriyle menfezlerin kapatıldığı bilgisini veren Doğan, menfezlerin güvenlik açısından çok önemli olduğunu ayrıca, cihazların yanması için gerekli oksijenin içeri girmesini sağlayarak enerji tasarrufu imkanı sunduğunu vurguladı.

DOĞRU KULLANIM ÖNERİLERİ İGDAŞ SİMÜLASYON EVİ’NDE

İGDAŞ, altı buçuk milyon abonesine temiz ve güvenli enerji imkanı sunarken, doğru kullanım için İstanbulluları İGDAŞ Simülasyon Evi aracılığı ile uyarıyor. Sık karşılaşılan durumlardan yola çıkarak hazırlanmış örnekler arasında farklı kombi tipleri ve bacaları, emniyetli mutfak ocağı, radyatörlerin doğru ve yanlış kullanımları bulunuyor. İGDAŞweb sayfası ve sosyal medya sayfaları aracılığıyla belirli aralıklara bu örnekler üzerinden bilgilendirmeler yapıyor.

Etiketler
Irak