İSMEK'ten 'kapatılıyor' iddiaları hakkında açıklama

İSMEK, yeni eğitim dönemine 23 Eylül Pazartesi günü başlıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ardından İSMEK'ten kapatılma iddialarına ilişkin açıklama yapıldı.

İSMEK'ten 'kapatılıyor' iddiaları hakkında açıklama

Dünyanın en büyük açık üniversitesi olarak kabul edilen İSMEK, yeni eğitim dönemine 23 Eylül Pazartesi günü başlıyor.

İSMEK, önceki yıllardan farklı olarak güz, bahar ve yaz olmak üzere 3 ana kayıt dönemiyle 300 bin İstanbullu’ya hizmet verecek. Yeni öğretmen alımları da, sınav sonucunda şeffaf bir şekilde yapılacak.

‘Hayat Boyu Öğrenme Merkezi’ sloganı ile 7’den 70’e herkesin sevgisini kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK), yeni eğitim dönemine 23 Eylül’de başlıyor. 327 branş, 800’e yakın programla 39 ilçede, 300 bin İstanbullu’ya hizmet verecek İSMEK’te bu yıl, geçmiş yıllardan farklı olarak güz, bahar ve yaz olmak üzere 3 ana kayıt dönemi uygulanacak.

-İSMEK: “EĞİTİM ÇALIŞMALARIMIZA HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEĞİZ”

İSMEK’ten yapılan açıklamada, son zamanlarda bazı bazı yayın organlarında çıkan, “İSMEK’ler kapatılıyor” haberleri kesin bir dille yalanlanarak, “Depreme dayanıklı ve nitelikli İSMEK eğitim merkezlerimizdeki kurslarımızda yeni eğitimler planlamakla birlikte, güvenli olmayan binalarımızda düzenlemelere gidilmektedir.

Yaşanabilir ortamlarda İstanbul halkına yönelik eğitim çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bir takım çevreler tarafından vereceğimiz eğitimler İSMEK öğretmenlerini kullanarak manipüle edilmeye çalışılmaktadır. İSMEK eğitim merkezlerimizin kapanma gibi bir durumu bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

-BAŞKAN İMAMOĞLU DA YALANLAMIŞTI-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da son katıldığı bir televizyon programında, “Bazı malum basın organlarında yer alan İSMEK'lerin kapatılacağı iddiaları tümüyle gerçek dışıdır. Aksine; İSMEK'leri sağlıklı binalarda daha gelişkin halde, istihdam merkezleriyle bütünleştirerek çoğaltacağız. Eğitimcilerimizin ve kursiyerlerimizin can güvenliği önceliğimizdir” ifadelerini kullanmıştı.

-ÖĞRETMEN ALIMINDA ŞEFFAFLIK-

İSMEK’te 2018 – 2019 eğitim döneminde istihdam edilen kısmi zamanlı öğretmenlerin ihalesi 30 Haziran’da sonra ermişti. Yeni öğretmen ihtiyacı da 20 Eylül’de bitecek olan ‘kesin kayıt’ döneminin ardından belirlenecek.

İSMEK’e ihtiyaç olması halinde yeni öğretmen alımları, sınav sonucunda şeffaf bir şekilde yapılacak.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu