CHP'li Subaşı: Gezi Parkı olay değildir, doğru anacaksınız, Gezi Direnişi diyeceksiniz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı yine tartışmalarla hareketli geçiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, tatilin ardından ilk aylık toplantı için bir araya geldi.

Toplantının ana gündemine günlerdir Yenikapı’daki miting alanında sergilenen belediye araçları otururken; TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezi ve İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Dr. Tayfun Kahraman’ın İBB'de Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı görevine getirilmesi de başını AKP’lilerin çektiği Meclis üyelerince eleştirildi. Gezi davası sanıklarından biri de olan Kahraman, Gezi Parkı eylemlerinde Taksim Dayanışması sözcülerindendi.

AKP'li Göksu: Bu arkadaşın atandığını medyadan görünce yüreğim burkuldu


T24'ün haberine göre, İBB Meclis toplantısında konuşan AKP’li üyeler Kahraman’ın atanmasını Gezi nedeniyle ağır şekilde eleştirirken; AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu şunları söyledi:

"İBB'de geçtiğimiz günler bir atama yapıldı. Bu kişi kentsel dönüşüm afet başkanı. Gerçekten bu arkadaşın atandığını medyadan görünce yüreğim burkuldu. Böyle bir ismin İstanbul gibi dünyanın en gizemli şehrine kentsel dönüşüm daire başkanı olarak gezi olaylarında eli kanlı terör örgütlerinin paçavrasının altında gaz maskesiyle beraber havaalanı dursun, boğaz köprüsü dursun diyen bir kişi bu şehrin neresini dönüştürecek? Hadi CHP’lilere bir şey demiyorum, İyi Partililere soruyorum bunu içinize sindirebilecek misiniz?"

İmamoğlu: Geçmişte çok övdüğünüz insanlarda yanıldığınız gibi şimdi de sövdünüz insanlarda yanılacaksınız


Göksu’nun sözleri üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili, “Atamasına onay verdiğim Tayfun Kahraman bu ülkenin bir akademisyenidir, bir; şu anda hala bu ülkenin bir devlet üniversitesinde eğitim görevlisidir, iki; akademik unvanı vardır, üç; benim çok iyi bir dostumdur, dört; karakterine ve kişiliğine kefilim, beş; burada bir insanın sürecini irdelemeden, incelemeden söver gibi ona hakarette bulunmanızı yadırgıyorum, altı ve bir de ilave yapıyorum; geçmişte çok övdüğünüz insanlarda yanıldığınız gibi şimdi de sövdünüz insanlarda yanılacaksınız” dedi.

"Gezi Parkı dediğiniz şeyde Türkiye’nin 81 ilinin 80’inde insanlar sokağa çıktı; dünya tarihinde böyle bir direniş görülmedi"


CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı da İmamoğlu'ndan sonra yaptığı konuşmada AKP'li üyelerin 2013 yılında yaşanan Gezi Parkı protestolarını 'olay' olarak nitelendirmesine tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

“Gezi olayları falan dendi. Arkadaşlar Gezi olayları dediğiniz şey olay falan değildir bir kere; siz Gezi’den olay molay diye söz edemezsiniz. Gezi Parkı dediğiniz şeyde Türkiye’nin 81 ilinin 80’inde insanlar sokağa çıktı; dünya tarihinde böyle bir direniş görülmedi. Siz ona öyle olay molay diyemezsiniz; Gezi Parkı olay değildir, doğru anacaksınız, Gezi Direnişi diyeceksiniz.”