Cumhuriyet ve Birgün’den Gökhan Yüksel’e ziyaret

Aykut Küçükkaya, İbrahim Aydın ve Leyla Koç Üzüm Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i makamında ziyaret etti.

Cumhuriyet ve Birgün’den Gökhan Yüksel’e ziyaret

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Birgün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın ile Birgün Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Koç Üzüm, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i makamında ziyaret etti.

Kartal Belediyesi Başkanlık Makamında gerçekleşen görüşmede güçlü demokrasilerin ancak bağımsız ve özgür bir basınla kurulabileceğini kaydeden Başkan Gökhan Yüksel, Kartal’a artı değer katacak projeler ile alakalı konuklarını bilgilendirdi.

“Bir Kentin Gelişmişlik Seviyesi, Kadınlarının Bağımsızlığıyla Doğru Orantılıdır”

Görüşmede bir kentin gelişmişlik seviyesinin; ancak o kentte yaşayan kadınların her alanda güçlü ve söz sahibi olmasıyla mümkün olabileceğini dile getiren Başkan Gökhan Yüksel, yerel yönetim anlayışı ile alakalı öncelikleri ile alakalı yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, güçlü bir toplumun; ancak kadınlara fırsat tanınıp güçlenmeleri sağlanırsa var olabileceğini yıllar önce görmüştü. Biz de O’nun kılavuzluğunda ilerlemeyi kendine ilke edinmiş bir belediye olarak, kadınların her alanda söz sahibi olmasını sağlayacak çalışmalara hayat vermeyi öncelikli görevimiz olarak görüyoruz.”

"15. Kreşimizin Açılışını Gerçekleştireceğiz”

Yerel yönetim modellerinde hayat verilen her bir proje ve her bir çalışmanın tek bir alana hizmet etmediğini belirten Başkan Gökhan Yüksel: “Mutlu ve huzurlu bir anne, mutlu bir çocuk ve huzurlu bir gelecektir. Bu yüzden kreşler bizim en önem verdiğimiz projelerimiz arasında yer alıyor. Çocuklar kreşlerinde eğitici ve eğlenceli vakit geçirirken; anneleri de kendilerine daha fazla zaman yaratıyor, bu da haliyle tüm yuvaya ve toplumun geneline yansıyor. Tüm bunlar birbirinden bağımsız konular değildir. Verdiğiniz öncelikler, kelebek etkisi yaratır. Şu anda 14 kreşle Türkiye 1’incisiyiz. Çok yakın bir tarihte unutulmaz sinema ve tiyatro oyuncumuz sevgili Adile Naşit’in adını verdiğimiz 15. kreşimizin açılışını gerçekleştireceğiz. Kreş sayımızı daha da artırarak bu anlamdaki öncülüğümüzü sürdürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

“Masal Müzesi, Kartal’dan Hayal Edilen Dünyaya Açılan Kapıdır”

Kartal’da, her yaştan insanın hayal dünyalarını, sanata olan bakış açılarını geliştirmeye yönelik faaliyetlerin artarak devam edeceğini kaydeden Başkan Gökhan Yüksel, “Bir toplum sanattan, hayal dünyasından yoksun kaldığı anda, ruhunu da kaybetmiş olur. Biz yaşayan bir kentte yaşamak ve onu her bir bireyimizde yaşatmak istiyoruz, bu yüzden, sanat ve kültürden beslenen bir kent için sanatçı yetiştiren bir kurum olarak hizmet veren Kartal Belediyesi Sanat Akademisi’ni çok önemsiyoruz. Öte yandan kurulduğu günden bu yana birbirinden çeşitli ve renkli etkinliklerin organize edildiği, binlerce vatandaşımızı ağırlayan Türkiye’nin ilk ve tek Masal Müzesi de Kartal’dan hayal edilen dünyaya açılan kapıdır. Masal Müzemiz geçtiğimiz günlerde 3 gün 3 gece süren, birbirinden değerli sanatçı ve yazarların katıldığı Masal Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Bu alanda da çalışmalarımız devam edecektir. Her yaştan vatandaşımızı bu eşi benzeri olmayan müzeye davet ediyoruz.” dedi.

“Kartal’ın 5 Yıllık Stratejik Planını Vatandaşlarımızla Birlikte Hazırladık”

“Kartal'ı Komşularımızla Birlikte Yöneteceğiz dedik ve vatandaşı yönetim sürecine dâhil etmek için Kartal’ın 20 mahallesinde; kentin önümüzdeki beş yıllık dönemini oluşturacak olan çalışmalar hakkında; mahallelilerin görüş, öneri ve değerlendirmeleri almak için ‘Mahallemi Dinliyorum’ toplantıları düzenledik” diyen Başkan Gökhan Yüksel, bu toplantılarda her yaştan yüzlerce vatandaşların ağzından çıkan her bir görüşü, öneriyi ve talebi kayıt altına aldıklarını, raporlayarak değerlendirmeye sunduklarını ve Kartal’ın stratejik planını bu kapsamda oluşturduklarını belirtti.

Ayrıca mahallelerde istatistik ve araştırma tekniğine uygun anketler yapılarak vatandaşın düşüncelerinin titiz bir ekip çalışmasıyla toplandığını belirten Başkan Gökhan Yüksel, vatandaşın yönetime katılımını sağlamak amacıyla bu toplantıların önemli bir adım olduğunu ifade etti.

“Çocuk ve Gençlerimize Yönelik Projelerimizi, Çok Yakında Kendileriyle Buluşturacağız”

Son olarak çocuklara ve gençlere yönelik hayat verecekleri, kültür merkezleri, spor faaliyetleri, gençlik merkezleri çalışmalarından da bahseden Başkan Gökhan Yüksel, yakın zamanda bu projeleri hayata geçireceklerini, bu konuda da Kartal Belediyesi’nin tüm çalışanları olarak yoğun bir mesai harcadıklarını belirterek, konuklarına nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, Birgün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın ve Birgün Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Koç Üzüm de Kartal’da sosyal ve kültürel alanda yapılacak olan çalışmaların kendilerini heyecanlandırdığını ve bu çalışmaların yakın takipçisi olacaklarını söyleyerek misafirperverliğinden dolayı da Başkan Gökhan Yüksel’e teşekkür etti.

Etiketler
Birgün Aydın