İBB, TÜRGEV için yapılan beş yurdu geri aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜRGEV'e verilmek üzere inşa edilen beş yurdu geri aldı.

İBB, TÜRGEV için yapılan beş yurdu geri aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜRGEV'e verilmek üzere inşa edilen beş yurdu geri aldı.

Vakfa verilecek yurtlar için 171 milyon TL para harcandığı ortaya çıktı.

Birgün’den İsmail Sarı’nın haberine göre, beş yurt da tamamen TÜRGEV için yapıldı ve vakıf daha inşaat bitmeden dilekçe vererek binaların kendilerine tahsis edilmesini istedi.

Habere göre, İBB kaynakları, beş yurdun cemaat ve vakıflardan alındığını ve diğer binaların protokollerinin de iptal edilerek geri alınacağını açıkladı. Yurtlar belediye bünyesinde bulunan bir şirket üzerinden işletilecek.

TÜRGEV’den alınan yurtların listesi şöyle;

Küçükçekmece Atakent Mahallesi Gençlik Merkezi ve Yurt İnşaatı: 2017 yılında ihalesi yapılan yaklaşık bin 800 kişilik yurt için AK Partili eski İBB yönetimi 90 milyon 473 bin TL ödedi.

Bağcılar Yenimahalle Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Otopark İnşaatı: 2016 yılında yapılan ihale bedelinin ise 32 milyon 280 bin TL olduğu öğrenildi.

Üsküdar Çengelköy Mahallesi Yurt ve Zeminaltı Otopark İnşaatı: 2017 yılında yapılan bir başka ihale için de 20 milyon 830 bin TL ödendi.

Beyoğlu Örnektepe Gençlik Merkezi ve Zeminaltı Katlı Otopark İnşaatı: 2016 yılında yapımına başlanan 201 kişilik yurt inşaatın ise tamamlanma oranın yüzde 95 olduğu öğrenildi. Yurt inşaatı için belediye kasasından harcanan rakamın ise 17 milyon 200 bin TL olduğu öğrenildi.

Beşiktaş, Dikilitaş Mahallesi Gençlik Merkezi Ve Zeminaltı Otopark İnşaatı: 2016 yılında ihalesi yapılan projenin toplam maliyeti ise 10 milyon 230 bin TL olduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan 2016-2017 yıllarında TÜRGEV’de yöneticilik yapmıştı.

Etiketler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi