İSBAK’tan istifa eden Bahaddin Yetkin'den ilk açıklama

İBB'de İSBAK'a atanan ve tepkilerin ardından istifa eden Bahaddin Yetkin katıldığı televizyon programında eleştirilere yanıt verdi.

İSBAK’tan istifa eden Bahaddin Yetkin'den ilk açıklama

Kamuoyundan gelen yoğun tepkilerin ardından İSBAK’taki görevinden istifa eden Yetkin, “Açık söyleyeyim, ben hiçbir zaman fikirlerimden dolayı pişman değilim.” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri AŞ’nin (İSBAK) başına atamasıyla tartışma yaratan isim Bahaddin Yetkin istifa etmişti.

Bahaddin Yetkin’in sosyal medya hesapları üzerinden, CHP ve İYİ Parti Genel Başkanları hakkında yapılan hakaretleri beğendiği ve Gezi Parkı direnişe karşı tutumu ile tepki çekmişti.

Bahaddin Yetkin, konuyla ilgili Biz10 TV’ye açıklamalarda bulundu.

Tweetler için pişman olmadığını vurgulayan Yetkin, attığı mesajları ortaya çıkaranları da “marjinal” olarak nitelendirdi.

Yetkin’in açıklaması şöyle:

“İçinde bulunduğumuz teknoloji dünyasında maalesef iyi şeylere kullanabildiğimiz gibi teknolojiyi insanların geçmişlerini didik didik etmek suretiyle, haysiyet cellatlığına da kullanılabiliyor. Hayatın gerçeği, biz güçlü insanlarız.”

Yetkin, “Keşke bu Tweetleri atmasaydım diyor musunuz” sorusunu ise, “Yok, açık söyleyeyim, ben hiçbir zaman fikirlerimden dolayı pişman değilim. Fikrimi değiştirmiş olsam da değiştirdim derim. Çünkü insan da her zaman aynı fikirde kalacak değil” diyerek yanıtladı.