'Osmanlı Prensesi'nden Ekrem İmamoğlu’na: Ümidimiz oldunuz

Abdülhamid'in torunu, Şehzade Ertuğrul Osman'ın eşi Prenses Zeynep Osman, gazeteci Yılmaz Özdil ile birlikte Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

'Osmanlı Prensesi'nden Ekrem İmamoğlu’na: Ümidimiz oldunuz

Osmanlı İmparatorluğu’nun 33 yıl görev yapan son dönem padişahlarından 2. Abdülhamid'in torunu, Şehzade Ertuğrul Osman'ın eşi Prenses Zeynep Osman, gazeteci Yılmaz Özdil ile birlikte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tebrik ziyaretinde bulundu.

Osman, İmamoğlu’na, “Çok istedik sizin gelmenizi. Bir yerde mantalite değişimi şart. Siz, bunun başlangıcı oldunuz, ümidimiz oldunuz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2. Abdülhamid'in torunu, Şehzade Ertuğrul Osman'ın eşi Prenses Zeynep Osman ile gazeteci Yılmaz Özdil’i Saraçhane’deki makam odasında misafir etti.

İmamoğlu, kendisine tebrik ziyaretinde bulunan ikiliyi, başkanlık katının merdivenlerinde karşıladı.

Ardından makam odasına geçen İmamoğlu ve misafirleri, keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

“Çok istedik sizin gelmenizi” diyen Osman, “Ben New York’tan gelemedim. Gelsem, hemen oyumu vereceğim. Gelemedim. Ama Yılmaz Bey’e de söyledim, herkese Whatsapp mesajları, email mesajları attım. Herkese söyledim, ‘Hasta olsanız da gidin, sakat olsanız da gidin. Muhakkak oy verin’ dedim” şeklinde konuştu.

“ÜSTESİNDEN GELİRİZ İNŞALLAH”

Bu sırada araya giren Özdil, “Adak adamış hanımefendi” bilgisini verdi.

“Öyle. Hakikaten adak adadım” diyerek sözlerine devam eden Osman, “Hani, bir yerden sonra mantalite değişimi, görüş değişimi, bakış açısı değişimi şart. Siz, işte bunu getirdiniz. Bu şehrin, memleketin buna ihtiyacı var. Siz, bunun başlangıcı oldunuz, ümidimiz oldunuz. Yılmaz Bey eksik olmasın çok ümitler içinde ama ben, gelirken, ‘Beni bu kadar ümitlendirmeyin’ dedim. Çünkü, bir sürü maniler muhakkak çıkacak. Ama üstesinden gelmeniz lazım. Eminim” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu da Osman sözlerine, “Çok güçlü bir toplum var. Bilinmeyen de bir toplum var. Üstesinden geliriz inşallah. Tabii tek başına olacak şey değil” karşılığını verdi.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Osmanlı Yılmaz Özdil