Ekrem İmamoğlu: Toplumsal spor organizasyonları düzenleyeceğiz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tebrik ziyaretleri devam ediyor.Fatih Gönç, Ethem Emre, Phantipha Iamsudha Ekarohit ve sanatçı Kubat İmamoğlu'nu ziyaret etti.

Ekrem İmamoğlu: Toplumsal spor organizasyonları düzenleyeceğiz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine tebrik ziyaretlerine gelen Red Bull Türkiye Genel Müdürü Fatih Gönç, Hollanda - Türkiye Ticaret Odası Başkanı Ethem Emre, Tayland Ankara Büyükelçisi Phantipha Iamsudha Ekarohit ve sanatçı Kubat'ı Saraçhane'deki makam odasında ayrı ayrı kabul etti.

Gönç'ün, İmamoğlu'na, dünya kayak şampiyonu Lindsey Wonn'un yarışma sırasında taktığı kaskın birebir aynısını hediye etmesi renkli anların yaşanmasına neden oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane'deki makam odasında ilk olarak Red Bull Türkiye Genel Müdürü Fatih Gönç'ü ağırladı.

İmamoğlu, İBB'nin desteğiyle önümüzdeki Pazar günü Caddebostan Plajı'nda düzenlenecek olan "Red Bull Uçuş Günü" ile ilgili Gönç'ten bilgi aldı.

Etkinlikte bulunmak istediğini belirten İmamoğlu, gençlerin yoğun katılım göstereceği organizasyonları önemsediklerini belirtti.

Kendilerinin de kitlesel çalışmalara önem verecekleri bir dönemi başlatacaklarını belirten İmamoğlu, "Toplumsal spor organizasyonları düzenleyeceğiz. Siz ve sizin gibi markaların bu işin içinde olması bizim için değerli. Aslında doğru bir metot izliyorsunuz. Bir projeyi bir markayla finanse etmek, tanıtmak, potansiyelini sponsor olarak kullanmak bizler için değerli. Firmanızın bu çabasını görüyorum. Beylikdüzü Belediye Başkanlığım döneminde 30 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında, 'Sevgi Barış Buluşmaları' adında etkinlikler düzenliyorduk. Burada 40-50 bin vatandaşımız toplanıyordu. İnsanlara anlatıyorsunuz ama bu kitleyi bence birçok marka hissedemiyor. Farkında değil. Gelip kalabalığı görünce şaşırıyorlar. Bu tür ortamları markaların yeterince kullanmıyor olmasını enteresan buluyorum" dedi.

GÖNÇ: "VAADİNİZ 'YÜRÜ BE İSTANBUL' BİZİ HEYECANLANDIRDI"

Gönç de İBB'nin desteğiyle düzenleyecekleri etkinliğin bu yıl daha güzel olacağını belirterek, "Gençlere hitap eden organizasyonlar da düzenleyerek hem spora destek olmak hem de sporcu yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Halkın gelip ücretsiz faydalanabileceği faaliyetler yapıyoruz. Buraya gelmeden önce sizin seçim vaatleriniz arasında olan, 'Yürü be İstanbul!' bizi çok heyecanlandırdı" ifadelerini kullandı" şeklinde konuştu.

Gönç'ün, İmamoğlu'na, Alp Disiplini Dünya Kayak Şampiyonu Lindsey Wonn'un yarışma sırasında taktığı kaskın birebir aynısını hediye etmesi renkli anların yaşanmasına neden oldu.

İMAMOĞLU: "ŞEHİRLER ARASINDA SORUNLAR OLMAMALI”

İmamoğlu, Gönç'ün ardından Hollanda - Türkiye Ticaret Odası Başkanı Ethem Emre'yi makamında kabul etti.

Emre, Hollanda ile 2017'de yaşanan siyasi kriz nedeniyle "Rotterdam - İstanbul Kardeş Şehir Protokolü"nün iptal edildiğini hatırlatı, aksine ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

İmamoğlu da, "Konuya bir baktıracağım; ama inşallah sorunları gideririz. Geçmişte yaşanmış siyasi problemlerden dolayı iki ülke veya iki şehir arasında bu tür sorunlar olmasını doğru değil” dedi.

İmamoğlu, şehirlerin ilişkisiyle ayrı, siyasetin ilişkisinin ayrı olduğunu vurguladı. Emre'de İmamoğlu'na kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederek, "Yaşanan krizden dolayı iki ülke arasında ticaret hacmi düşmüştü. İnşallah sizin de desteğinizle bu sorunlar aşılacaktır" dedi.

İmamoğlu'nun üçüncü konuğu,Tayland Ankara Büyükelçisi Phantipha Iamsudha Ekarohit, dördüncü misafiri de sanatçı Kubat oldu.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu