Ekrem İmamoğlu: Metrobüs araçlarının değişime ihtiyacı var

Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey arasına yapılan metro hattını gezen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un ulaşım sorunlarına değindi.

Ekrem İmamoğlu: Metrobüs araçlarının değişime ihtiyacı var

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bugün Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu’nda inceleme gezisi yaptı. İmamoğlu, gezi kapsamında, yapımı tamamlanma aşamasında olan metronun trenleri ile bakım ve kumanda merkezinde incelemelerde bulundu.

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre; İmamoğlu çalışmaları yerinde takip ettikten sonra metro çalışanlarıyla selamlaştı. Hatla ilgili son bilgileri alan İmamoğlu, basın açıklaması yaptı. İmamoğlu, metro, metrobüs ve büyükşehirdeki yeni alanlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

2020’DE SÜRÜŞLER BAŞLAYACAK

Kabataş-Mecidiyeköy – Mahmutbey hattındaki çalışmalarla ilgili son bilgileri paylaşan İmamoğlu, “Bu alan yaklaşık 150 bin metrekarelik alan. Bu alanda hem hat kumanda merkezi hem de araçlar için bir bakım merkezi oluşturulmuş durumda. Bu hat yoğun bir hat. Hat 8 yoğun ilçeden geçiyor. Fonksiyonel olarak bazı duraklarda çok yoğun aktarımların olduğu noktalarda birleşiyor.

Dolayısıyla İstanbul için nefes aldıracak ulaşım hatlardan birisi olacak. Baştan beri emeğini buraya harcayan herkese teşekkür ederiz. Herkes bu sürecin birer ferdidir. İstanbul halkı adına teşekkür ederiz. 2020’nin Ocak ayında ilk sürüşlerin yapılması planlanıyor. Umut ediyoruz ki 2020’nin ilk ayında bu hattı insanlarımıza en güvenli şekliyle kullandırtacağız. Engelli vatandaşlarımızın seyahatlerinin kullandığı araçlar mevcut olacak” dedi.

‘DİĞER METRO HATLARIYLA İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR’

İmamoğlu, İstanbul’un metro hatlarına ihtiyacı olduğunu söyleyerek, şöyle devam etti:

“Yerin üstüne sığmıyorum. Bu yüzden İstanbul’un metro hatlarına çok ihtiyacı var. 221.7 kilometre İstanbul’da devam eden metro hattı var. 140 km. büyükşehir belediyemiz tarafından yürütülüyor. Bu süreci sıkı bir denetimle yürütmek istiyoruz.

Ekonomik sıkıntılardan dolayı durmuş hatlar var. Niçin durdurulduğuna bakıyoruz. Tünel noktasında durdurulmuş olanların teknik bir sorunu var mı ona bakacağız. Hiç başlamamış olanlarla ilgili niçin bağlanmamış diye analizlerimiz var. Bu hatların tümü İstanbul’un ulaşım düzenine büyük katkı sunacak.

Umuyorum hem şu an içinde bulunduğumuz hat ve diğer hatların en kısa sürede İstanbullularla buluşması. Buralar tüm aktörleriyle yönetilecek. Raylı sistemler İstanbul için çok kıymetli. İnşaat süreçleri devamlılık ister. Bu bağlamda bütüncül bakıyoruz.”

İBB’DEKİ KADIN ATAMALARI…

İmamoğlu İBB’deki kadın atamalarıyla ilgili de konuştu. İmamoğlu, “Kadına güvenme konusunda bir tolerans değil. Bu kadının hakkı. Kadının bir girişimci olması kadının bir yerde olması bizi mutlu eder. Bu yönüyle atamalar uzman insanlar. Sırf kadın için atanmış insanlar değil. Sıkı bir dayanışmayla bütün arkadaşlarımızla el ele kola kola iş üretmek için buradayız. Bundan sonra yapılacaklar İstanbul için. Esas olan İstanbullu’ya iş üretmek” ifadelerini kullandı.

‘METROBÜSLERİN DEĞİŞİME İHTİYACI VAR’

İmamoğlu İstanbul’un ulaşımında büyük bir yeri olan metrobüsler için de, “Yeni duraklarımız olacak” dedi.

“Metrobüs araçlarımızın değişime ihtiyacı var” ifadelerini kullanan İmamoğlu, “Eskiyen araçlar var. Ters yön ulaşımı sıkıntı. Bunların değiştirilmesi noktasında tespitlerimiz var. Metrobüse ilgili hızlı rehabilite edilecek durumlar var. Yeni metrobüs hatlarımız olacak. Yeterliliğine inandığımız uygun araçlar var. Bunların imalatı kışa yetişecek durumda değil. Yanlış adımların atıldığı oldu. Özellikle İstanbul’a uygun olmayan araçlar alındı. Şurada gördüğümüz dairenin içinde bile emeği temsil edenler var.”

‘İLGİNÇ YORUMLAR DUYUYORUM’

Ulaşımın çözülmesi konusunda eleştiriler olduğunu belirten İmamoğlu,” Bir ay da ilginç yorumlar duyuyorum. ‘Hani ulaşım sorunu çözülecekti’ diyenler var. Niyeti farklı olanlar ya da beklentisi fazla olanlar var” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu son olarak metro hattında çalışanlarla fotoğraf çekti.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Metro Mecidiyeköy