Darülaceze'de ilginç buluşma

CHP'li Yarkadaş, Darülaceze'yi eleştirdi. Darülaceze yönetimi, eski vekili kuruma davet ederek brifing verdi. Yarkadaş da kurumun kürsüsünden eleştirilerini ve desteğini dile getirdi.

Darülaceze'de ilginç buluşma

CHP'li Yarkadaş, Darülaceze'yi eleştirdi. Darülaceze yönetimi, eski vekili kuruma davet ederek brifing verdi. Yarkadaş da kurumun kürsüsünden eleştirilerini ve desteğini dile getirdi.

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş ile Darülaceze arasındaki polemik ilginç bir buluşmayla sona erdi. Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, kurumu eleştiren Yarkadaş'ı misafir etti. Cebeci Darülaceze'de verilen hizmetleri Yarkadaş'a yerinde gösterdi. Yarkadaş da Darülaceze yönetimine teşekkür etti.

Geride bıraktığımız günlerde SA adlı bir yurttaşın Darülaceze Okmeydanı Şubesi'nden çıkartılmasını eleştiren ve gündeme taşıyan CHP'li Yarkadaş, Aile ve Çalışma Bakanlığı'nı da "duyarsız kalmak"la suçlamıştı. Yarkadaş'ın eleştirisi üzerine, Bakanlık SA'yı Kıraç'taki bir misafirhaneye yerleştirdi. Darülaceze yönetimi ise Yarkadaş'ı kuruma davet ederek yaptıkları çalışmaları anlattı.

CHP'li Yarkadaş, o ilginç buluşmayı sosyal medya hesabından fotoğraflarla paylaştı. Yarkadaş şunları yazdı:

1- Geride bıraktığımız günlerde "SA adlı yurttaşın @darulaceze'den çıkartılması ve kurumla ilişiğinin kesilmesi" üzerine attığım twetler sonrası @ailevecalisma Bakanlığı konuya müdahil oldu. SA adlı yurttaşımız İstanbul Kıraç'taki bir misafirhaneye yerleştirildi. SA şu an orada.

2- @darulaceze'ye yönelik eleştirilerimin ardından, kurumun Başkanı Hamza Cebeci'den bir davet geldi. Sn. Cebeci, beni @darulaceze'de misafir etmek ve çalışmaları yerinde göstermek istediklerini ifade etti. Davet üzerine bugün Darülaceze'nin Okmeydanı'ndaki ana binasına gittim.

3- @darulaceze Başkanı Y. Mimar - Hamza Cebeci ve arkadaşları, güzel bir misafirperverlik örneği göstererek, kurumda yaptıkları çalışmaları anlattı. Kurumda kalan yurttaşlarımızla da sohbet etme ve durumlarını sorma fırsatım oldu. Görevli personel de yapılan çalışmaları anlattı.

4- Kurumda şu an 0-3 yaş aralığında 15'i çocuk, 61'i kadın, 72'si ise erkek olmak üzere toplam 495 kişinin bakım, barınma, sağlık ve sosyal hizmet ihtiyacı karşılanıyor. 1895'te 2. Abdülhamit'in kurduğu

@darulaceze'den bugüne dek 72 bin yurttaşımız faydalanmış.

5- Kurum Başkanı Sn. Hamza Cebeci'nin verdiği bilgiye göre, İBB'den tüm partilerin onayı ile geçen imar planının ardından, Arnavutköy'de 1500 yataklı bir @darulaceze inşaatına daha başlanıyor. Başkan Cebeci, plana onay veren partilere de teşekkür etti.

6- Davet üzerine gerçekleştirdiğim @darulaceze ziyaretinde, kurumla ilişiği kesilen SA adlı yurttaşımızın yaşadığı mağduriyeti de ayrıntılı bir biçimde konuştuk. Kurum yetkilileri, SA'nın kalıcı olarak başka bir kuruma yerleştirileceğini ve mağdur edilmeyeceğini belirttiler.

7- @darulaceze'de misafir olan hiç kimsenin "dil, din, ırk ve siyasi görüşlerinden dolayı ayrımcılığa uğramasının mümkün olmadığı"nı belirten Başkan Cebeci, SA adlı yurttaşın kurumun ortak yaşam ilkelerine aykırı davrandığı için çıkartılmak zorunda kaldığını dile getirdi.

8- Görüşmede ben de konuya ilişkin düşüncelerimi aktardım. Kurumun yetkilileri ise SA'nın savcılığa başvurduğunu konunun yargıya intikal ettiğini belirterek, süreci kendilerinin de takip edeceklerini belirttiler. Eski bir milletvekili ve bir gazeteci olarak şunu söyleyebilirim:

9- @darulaceze'ye yönelik eleştirilerim sonrası kurum yönetiminin hiçbir komplekse kapılmadan beni davet etmesi ve iletişim kurmaya yönelik çabasının, diğer kurumlar tarafından da örnek alınması gerektiğini düşünüyorum. Zira, bu kurumlar Osmanlı'dan cumhuriyete miras kaldı.

10- Ve bu kurumlar, vergilerimiz ile hayırsever kişi ve kuruluşların destekleriyle ayakta duruyor. Dolayısıyla, kamu hizmeti veren tüm kurumlar gibi eleştiriye ve denetime açık olmalılar. Demokrasinin temel şartlarından ikisi zaten bunlardır. Ben de bugün kamu adına oradaydım.

11- @darulaceze Başkanlığı da şeffaflık gereği, kamu adına sorduğum sorulara içtenlikle yanıt verdi. Ayrıca, bu vesileyle, tüm takipçilerimden kuruma maddi-manevi destek istedi. Bu talebi ileteceğimi de belirterek çalışmalarından dolayı teşekkür ettim. @ailevecalisma

12- Kurumun destekçilerinden iş insanı Atilla Bingöl'ün de eşlik ettiği ziyarette, @darulaceze Başkanı Hamza Cebeci yaşlılarımızın ürettiği bir Siirt Battaniyesi hediye etti. Bu nazik davranışı ve davetinden ötürü Sn. Cebeci'ye teşekkür ediyorum.

13- Daha önce birçok kez gazeteci, ardından ise milletvekili olarak ziyarete gittiğim @darulaceze'ye bir sonraki ziyaretim, maddi katkı sunma amaçlı olacak. Yanlış gördüğümüz bir gelişme varsa, bunları da demokratik olgunluk içinde dile getirecek ve düzeltilmesini isteyeceğiz.