İmamoğlu adaş başkanı ziyaret etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sonrası başlattığı siyasi parti ziyaretlerine, Demokrat Parti ve Vatan Partisi ile devam etti.

İmamoğlu adaş başkanı ziyaret etti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sonrası başlattığı siyasi parti ziyaretlerine, Demokrat Parti (DP) ve Vatan Partisi (VP) ile devam etti.

İmamoğlu, ilk ziyaretini Şişli'deki DP İstanbul İl Başkanlığı'na yaptı. İmamoğlu, İl Başkanı Ekrem Eray Arda tarafından karşılandı.

Göreve geldikten sonra bütün siyasi partilerin il başkanlıklarına ziyaret başlattığını belirten İmamoğlu, "Siyaseti yöneten insanların İstanbul'a dair görüşlerini almak istedim. Toplumun nabzını tutmak, hata yapmanızın önüne geçer. Bu diyaloğun devam etmesini istiyorum. Farklı görüşler, siyasi arenadaki çekişmeler işin bir boyutu. Bu şehrin belediye başkanı olarak hizmet üretirken herkesin görüşü bizim için önemli.

Belediye bünyesinde grubu olan partiler var; ama olmayanlar da var. O nedenle biz İBB bünyesinde siyasi partiler masası kuracağız. Uyarı mekanizması işlesin istiyorum. Bir siyasi partiden dönüş alamadık.

Bir siyasi parti randevu vermedi, ama önemli değil. Biz ısrarla ziyaret taleplerimizi yenileyeceğiz. Çünkü randevu verse de vermese de ben 5 yıl İstanbul'da belediye başkanıyım.

Günün sonunda görüşmenin, konuşmanın kimseye zararı olmadığını, aksine faydası olduğunu ispat edeceğim. Siyasetin dilini değiştirmeliyiz. Dil değiştikçe toplumda siyasilerin itibarı artar" diye konuştu.

Arda da İmamoğlu'na tebriklerini iletip, ziyareti nedeniyle teşekkür etti.

İmamoğlu, odada bulunan kalabalık vatandaş topluluğu ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

İMAMOĞLU: "SEÇİM BİTTİ; ŞİMDİ HİZMET EDECEĞİZ"

DP'nin ardından İmamoğlu'nun ikinci durağı, Beyoğlu'ndaki VP İstanbul İl Başkanlığı oldu.

İl Başkanı Cem Dikmen ve partililerle bir araya gelen İmamoğlu, şunları söyledi:

"Vatan Partisi İl Başkanı ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. İstanbul'daki bütün siyasi partilerden randevu alıp geziyoruz. Buradaki temel amacımız İBB'nin artık bu süreçte bütün siyasi partilerle ilişki kurarak, kendi tabanı ve tespitleriyle beraber fikirlerini İBB ile sıkı bir koordinasyonla iletebilmelerine zemin hazırlamak.

Doyasıyla bize 'Hayırlı olsun' demeden insanların özellikle partileri ziyaret etme aslında kapsayıcı bir dönemin başladığına işaret etmek. Belediyeciliğin, partizanlığın ötesinde bir hizmet süreci olduğunu altına çizmek istiyoruz. Bu yönleriyle partileri geziyoruz. İşleyiş olarak siyasi partiler, mecliste üyesi olan partiler var, olmayan partiler var.

Tümüyle temsil etmeleri, fikirlerini beyan etme konusunda da bir siyasi partiler masasının oluşturulup bu masa marifetiyle etkin bir şekilde sürece katılmalarını sağlamak. Bunu başaracağız. Bu konu da zaman içerisinde davetimiz olacak. Seçim bitti. Şimdi hizmet edeceğiz. Bundan sonra her siyasi partiye eşit davranan bir belediye başkanlığı ortamını yaşatacağız.''

DİKMEN: "HERKESİN BEKLENTİSİ İSTANBUL'A HİZMET"

"Bütün İstanbulluların beklentisi, Vatan Partililerin de olduğu gibi İstanbul'a hizmettir" diyen Dikmen ise, "Bu noktada biz de Vatan Partisi olarak aynı fikirdeyiz. Biz de en kısa zamanda Başkanımıza iadeyi ziyaret yapacağız. Projelerimizi kendilerine sunmak isteriz. İstanbul hepimizin, İstanbul'u.

Dünyanın gözbebeklerinden birisi. Bu şehri kalkındırmak en iyi şekilde bütün vatandaşlara hizmet edecek şekilde yönetmek hepimizin ortak talebi. Bu doğrultuda da her türlü bizde Vatan Partisi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız'' diye konuştu.

Etiketler
Demokrat Parti Ekrem İmamoğlu Seçim Vatan Partisi