Gökhan Yüksel: Yanan alanı yeşillendireceğiz

Kartal Belediye başkanı Gökhan Yüksel, Yakacık'ta ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle meydana gelen hasarın onarılacağını söyledi.

Gökhan Yüksel: Yanan alanı yeşillendireceğiz

Kartal Yakacık’ta dün öğleden sonra ormanlık alan içerisinde henüz bilenmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı.

Yangın haberi üzerine Kartal’da bulunan tüm itfaiye ekipleri yangına müdahale için olay mahalline yönlendirilirken Kartal Kaymakamı Abdullah Demir ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de olay yerine giderek incelemelerde bulunup yetkililerden bilgi aldı.

Ormanlık alandaki yangın, dün saat 16.00 sıralarında Aydos Ormanı’nın Yakacık mevkiinde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çalılık alanda başlayan yangın kısa sürede rüzgârın da etkisiyle hızlı bir şekilde yayılarak ormanlık alana sıçradı. Yangına ivedilik ile müdahale eden itfaiye ekipleri, alevlerin daha büyük bir alana yayılmasının önüne geçti. Yangın söndürme helikopterinin de katıldığı söndürme çalışmaları, yaklaşık 1 saat sürdü.

Kartal Kaymakamı Abdullah Demir ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, yangın sırasında olay yerine giderek yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı ve yangının söndürülmesine yardımcı olmak için çalışan vatandaşlar ile sohbet etti.

“Yanan Ormanlık Alanın Tekrar Ağaçlandırılmasını Sağlayacağız”

Yangının 3-4 hektarlık bir alanda etkili olduğunu belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Yanan ormanlık alanın tekrar ağaçlandırılmasını sağlayacağız. Hem Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’müz hem Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’müz hem de buradaki vatandaşlar ve mahalledeki çocuklarla beraber bunu kazandıracağız. Şu an burada sevindirici olan mahalle çocuklarının bunu sahiplenmesi. Çocukların bu üzüntüsünü gördüğümüzde de zaten buranın ağaçlandırılması ile ilgili onlarla sohbet ediyorduk. Her biri de ağaçlandırma çalışmalarına katılmak için gönüllü. Hep birlikte bunu düzelteceğiz inşallah." diye konuştu.