Yabancı ülke heyetlerinden Ekrem İmamoğlu'na tebrik ziyaretleri

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gün boyu kendisine tebrik ziyaretine gelen yabancı ülke heyetlerini kabul etti.

Yabancı ülke heyetlerinden Ekrem İmamoğlu'na tebrik ziyaretleri

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gün boyu kendisine tebrik ziyaretine gelen yabancı ülke heyetlerini kabul etti.

Hollanda İstanbul Başkonsolosu Bart van Bolhuis, İstanbul kulüplerinde forma giyen Hollandalı futbolcuların imzaladığı topu İmamoğlu'na hediye etti. Norveç Kültür ve Cinsiyet Eşitliği Bakanı Trina Skei de İBB Başkanı'nı seçim kampanyasından dolayı tebrik ederek, ''Kampanyadaki başarınızı, insanlara yönelik açıklamalarınız takdirle karşıladık'' dedi.

-

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugünü yabancı ülke temsilcilerinin tebrik ziyaretlerine ayırdı. İmamoğlu'na ilk tebrik ziyaretinde bulunan Hollanda İstanbul Başkonsolosu Bart van Bolhuis oldu.

İmamoğlu, Bolhuis'i makam odasının kapısında karşıladı. İmamoğlu'nu seçim başarısından dolayı tebrik eden Bolhuis'ye, ''Amsterdam Belediye Başkanı'nın tebriklerini takdim etmek istiyorum. Sizinle bölgesel ekonomi, akıllı ve yeşil şehircilik anlamında iş birliği içinde olmak istiyorlar. Rotterdam Belediyesi de yine aynı şekilde iklim değişikliğine adaptasyon ve şehirlerin dirençliliği konusunda sizinle iş birliği yapmayı sabırsızlıkla bekliyor. Özellikle bizim milli gün resepsiyonumuza geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Çok büyük onur duyduk'' dedi. Bolhuis, sözünü ettiği resepsiyonda İmamoğlu ile çekilmiş kart baskı fotoğrafı İBB Başkanı'na hediye etti.

İMAMOĞLU: ''İYİ İLİŞKİLER GELİŞTİRMEK İÇİN BURADAYIZ''

İmamoğlu da Bolhuis'ye ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, ''2 şehir güzel şehirden böyle güzel davetler alınca çok mutlu oldum. Kesinlikle iyi ilişkileri geliştirmek için buradayız. Her 2 iki ülke ve şehirlerimizin arasındaki ilişki, gerçekten İstanbul'umuza da katkı sunacaktır, Hollanda'daki şehirlere de katkı sunacaktır. Bu cazip tekliflere cevap vermek için biraz zamana ihtiyacım var. Yoğun bir 8 ay yaşadık. En kısa zamanda bu güzel davetleri ve buluşmaları organize etmek için elimden gelen çabayı göstereceğim'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından taraflar, birbirlerine çeşitli hediyeler sundu. Bolhuis'nin İmamoğlu'na Süper Lig'in İstanbul'daki temsilcileri Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Başakşehir'de forma giyen Hollandalı futbolcuların imzalarının yer aldığı futbol topu hediye etmesi ilginç anların yaşanmasına neden oldu.

Bolhuis, topu İmamoğlu'na hediye ettikten sonra, ''Türkiye ve Hollanda arasında 470 yıldır süren bir ilişki söz konusu. Hollanda'da da 400 bine yakın Türk vatandaşı yaşıyor. İstanbul'da yaşayan birçok Hollandalı vatandaşımız da var. Türk takımlarında oynayan Hollandalı futbolcularımız da var. Onlardan size küçük bir armağan olarak size sunmak istiyorum'' şeklinde konuştu.

NORVEÇLİ BAKAN TRİNA SKEİ: ''SİZİNLE TANIŞMAK BÜYÜK ONUR''

İmamoğlu'nun ikinci konuğu Norveç Kültür ve Cinsiyet Eşitliği Bakanı Trina Skei oldu. İmamoğlu, Skei'yi İBB Binası girişinde karşıladı. Belediye şeref defterini imzalayan Skei, daha sonra İmamoğlu ile birlikte makam odasına geçti.

''Sizinle karşılaştığımıza görüştüğümüze çok memnun oldum'' diyen Norveçli Bakan, ''Kampanyanızı yakından takip ettim. Kampanyadaki başarınızı, insanlara yönelik açıklamalarınız takdirle karşıladık. Norveç Kültür ve Cinsiyet Eşitliği Bakanıyım. Kültür politikaları alanında beyaz kitap sunuyoruz. Aynı zamanda kültür ve turizm alanında faaliyet gösteriyoruz. Sizin de aynı zamanda kültürden bahsettiğiniz ve kültürü turizmin bir arka planı olarak tanımlanması alanında faaliyetleriniz olduğunu biliyoruz. Bir tarih öğretmeni olarak söylemek isterim ki İstanbul'la bağımız bin yıl önceye dayanıyor. Kültürel bağımız düşündüğümüzden çok daha yakın olabilir. Sizinle tanıştığımıza çok memnun oldum bizim için büyük bir onur'' diye konuştu.

İMAMOĞLU: ''ZİYARETİNİZ BİZE GÜÇ KATTI''

Norveçli Bakan Skei'ye ziyareti nedeniyle teşekkür eden İmamoğlu da şunları söyledi:

''Aynı zamanda hem çok ilgi duyduğum hem de bir ülke için, bir şehir için çok önemli bir karakter haline gelen eşitliğin ne denli ön planda tutulduğunu hissettiren bir bakan olmanız da bizim için çok çok değerli. Bizim de şehir yönetiminde bu duyguya çok önem vereceğimizi belirtmek isterim. Tüm alanlarda tüm kararlarda eşitlik şehir için vazgeçilmez bir prensip olacak. Aynı zamanda kültür tabii ki bir ülkenin olsun, bir şehrin olsun aslında varlığının en değerli simgesi diyebiliriz. Dediğiniz gibi Norveç'le yüzyıllardır süren ilişkileri olan bir ülkenin tarihsel bağlarının yanı sıra bugünün dünyasında hem kültüre dair hem sanata dair iş birliği içinde olmamız bize çok mutluluk verir. Özellikle İstanbul'un geleceğinde, 16 milyonluk bir kentin karma bir kültür yapısının bu renkliliğin en iyi şekilde vitrine koyulup servis edilmesini çok önemsiyoruz. Dünya ile entegre olması açısından başka ülkelerin de kültür zenginliğinin çeşitliliğinin yer bulduğu bir şehir olmayı da çok istiyoruz. Biz biliyoruz ki bunları kuvvetlendirdikçe özellikle İstanbul'un ziyaretçi sayısı da artacaktır. Sizin bu ziyaretinizin bize güç kattığını belirtmek isterim. Ayrıca ilgili alanınızın da bizimle çok ilişkili olması yapabileceğimiz çok ortak işler olduğunu bir göstergesi şimdiden söyleyeyim. Yanı sıra kampanyamızı takip etmiş olmanız ve benim için övgü dolu cümleler söylemeniz benim için çok büyük bir onurdur. Türkiye 6 ayda çok farklı bir zaman yaşadı ama günün sonunda kazanan demokrasi olduğu için ülkemiz, şehrimiz adına çok mutluyuz.''

İmamoğlu'nu üçüncü olarak Belarus İstanbul Başkonsolosu Aleksai Sheved ziyaret etti ve tebriklerini iletti. İmamoğlu'nun son konukları ise
Center for American Progress yöneticileri Michael Werz ve Max Hoffman oldu.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu