TSK, Kuzey Suriye’ye kara Harekatına hazırlanırken Rusya’dan 'görüş ayrılığı' açıklaması

Türkiye’nin Suriye yönelik kara harekatı hazırlığı tüm hızıyla sürüyor. Dün hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan, kara harekatının yapılacağına dair açıklamalar geldi.

TSK, Kuzey Suriye’ye kara Harekatına hazırlanırken Rusya’dan 'görüş ayrılığı' açıklaması

GERÇEK GÜNDEM /

Bugün Rusya’dan da Türkiye’nin Suriye politikasına dair yorum geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov yaptığı açıklamada Katar dönüşü uçakta kendisini takip eden gazetecilere, “Ruslarla da 2019’da Soçi’de yapılan bir anlaşmamız var. Onların bölgedeki teröristleri temizleme sorumlulukları vardı. Maalesef birçok kez kendilerine tekrar tekrar hatırlatmamıza rağmen bunu yapmadılar, yapamıyorlar. Biz de bunlara karşı sessiz kalmayacağımızı, herhangi bir şekilde kendileri yapamadığı takdirde oradaki teröristlere karşı adım atacağımızı söyledik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine atıfta bulundu.

"TÜRKİYE İLE SURİYE KONUSUNDA GÖRÜŞ AYRILIKLARIMIZ VAR"

Rusya devlet televizyonuna konuşan Kremlin Sözcüsü, “Türkiye'yle Suriye konusunda görüş ayrılıklarımız var. Daha önce onları Soçi'de çözmeyi ve ortadan kaldırmayı başardık. Hatırladığınız gibi, iki bakanın okuduğu bir belge imzalandı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını duyduk, bizim temsilcilerimiz de Türkiye'nin yükümlülüklerini yerine getirme durumundan memnun olmadığımızı belirten açıklamalar yaptı” dedi.

Dimitri Peskov’un bu sözleri her ne kadar Türkiye ile Rusya’nın Suriye politikalarında bir anlaşmazlık olduğu yorumlarına neden olsa da Kremlin Sözcüsü iki ülke arasında “mükemmel bir hikaye” olduğunu vurgulayarak hem Moskova’da hem de Ankara’da görüş ayrılıklarını cepheleşme yoluyla değil, uzun ve gergin de olsa müzakereler yoluyla eğilimi olduğunu ifade etti.

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
TSK Recep Tayyip Erdoğan Rusya Hulusi Akar