Kızılay yöneticisinden İmamoğlu'na taşlı saldırı sonrası skandal paylaşımlar

Konya Genç Kızılay Başkan Yardımcısı Abdullah Halit Üzülmez, İmamoğlu'na yapılan taşlı saldırıyı 'şeytan taşlamaya' benzetti. Kızılay, Üzülmez'in 'gönüllü' olduğunu söylese de resmi web sitesinde Üzülmez 'Başkan Yardımcısı' olarak yer alıyor.

Kızılay yöneticisinden İmamoğlu'na taşlı saldırı sonrası skandal paylaşımlar

Konya Genç Kızılay Başkan Yardımcısı Abdullah Halit Üzülmez'in, Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da yapılan taşlı saldırı ile ilgili ve bugün Konya'da yapacağı miting ile ilgili skandal paylaşımları tepkilere neden oldu.

Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da yapılan saldırının yankıları sürerken tartışma yaratan bir mesaj da Konya'daki Kızılay yöneticisinden geldi.

Gazeteci Nevşin Mengü'nün paylaşımını alıntılayan Üzülmez, Hac ritüellerinden 'Şeytan Taşlama' olayına atıfta bulunarak "Memlekette Hac dönemi erken başlamış. :)" mesajını paylaştı.

Kızılay yöneticisinden İmamoğlu'na taşlı saldırı sonrası skandal paylaşımlar - Resim : 1

Sonrasında Ekrem İmamoğlu'nun Konya mitingi duyurusu ile ilgili de "Yarın Konya'da her şey güzel olacak desene bekliyoruz :)" yazdı. Kızılay yöneticisinin bu mesajları sosyal medyada büyük tepki topladı.

Kızılay yöneticisinden İmamoğlu'na taşlı saldırı sonrası skandal paylaşımlar - Resim : 2

HESABINI KİLİTLEDİ

Çok sayıda kişi Üzülmez'in paylaşımlarına tepki gösterdi. Tepkilerin ardından Üzülmez, hesabını kilitledi.

KIZILAY'DAN AÇIKLAMA

Paylaşımların gündem olmasının ardından Kızılay'dan açıklama geldi. Açıklamada, "Konya’da daha önce Kızılay Selçuklu Şubesinde gönüllü olarak görev yaparken istifa ederek ayrılan bir kişi ile Kızılay Gençlik faaliyetlerinde gönüllü olarak yer alan bir başka kişinin sosyal medyadan yaptığı ve basına yansıyan paylaşımların içeriği hiçbir şekilde kabul edilemez. Kızılay ilkelerine aykırı bu beyanlar nedeniyle haklarında inceleme başlatılmış olup, her iki kişi de Kızılay faaliyetlerinden el çektirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Ancak 'gönüllü' olduğu söylenen Üzülmez, Kızılay'ın resmi web sitesinde 'Başkan Yardımcısı' olarak yer aldığı ortaya çıktı.

Kızılay yöneticisinden İmamoğlu'na taşlı saldırı sonrası skandal paylaşımlar - Resim : 3

Etiketler
Kızılay Ekrem İmamoğlu Konya ABD