CHP sordu: "TSK mensupları emirleri komutanlarından mı tarikat liderlerinden mi almaktadır?"

CHP Milletvekili Bayraktutan, üzerine yazılan yazıyla ‘Mahmut Efendi Cemaati’ne selam gönderilen roketi sordu.

CHP sordu: "TSK mensupları emirleri komutanlarından mı tarikat liderlerinden mi almaktadır?"

CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a, üzerine yazılan yazıyla ‘Mahmut Efendi Cemaati’ne selam gönderilen ve harekat bölgesinde kullanıldığı iddia edilen roketi sordu. Bayraktutan, “TSK mensupları emirlerini tarikat liderinden mi alıyor” dedi.

Sosyal medyada, TSK’nın harekat bölgesinde çekildiği iddia edilen bir roket fotoğrafı yer aldı. Fotoğrafta, RPG-7 antitank mühimmatının üzerinde, “Suriye El-Bab’tan Mahmut Efendi Cemaatine Selam Olsun. Hizmetlerinizin devamı için” yazıyordu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Meclis Milli Savunma Komisyonu üyesi ve CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan, konuya ilişkin TBMM Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yazılı olarak yanıtlaması için soru önergesi verdi.

Bayraktutan önergede, “Fotoğrafın paylaşılması sonrası herhangi bir işlem başlatılmış mıdır? Fotoğraftaki merminin harekât bölgesinde kullanıldığı iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru ise TSK mensupları emirleri komutanlarından mı tarikat liderlerinden mi almaktadır?” sorularını yöneltti.

Etiketler
TSK Ordu Milletvekili Tarikat