Bakan Bozdağ'dan İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı hakkında açıklama: 46 kişi gözaltına alındı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Twitter üzerinden yaptığı açıklamada İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı hakkında yürütülen operasyonda 46 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Bozdağ'dan İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı hakkında açıklama: 46 kişi gözaltına alındı

İstanbul İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısında 6 yurttaş yaşamını yitirdi, 81 kişi yaralandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Twitter üzerinden terör saldırısı hakkında açıklama yaptı.

46 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Terör saldırısı hakkında yürütülen soruşturma hakkında bilgi veren Bakan Bozdağ, "İstanbul Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesindeki patlamayı gerçekleştiren terörist yakalandı, teröriste yardım edenlere ve teröristin temasta bulunduğu kişilere bir bir ulaşıldı. Şu ana kadar 46 kişi gözaltına alındı" ifadeleriyle saldırı hakkında yürütülen soruşturma hakkında bilgi verdi.

Bozdağ, "Her tür terörü, bölücü terör örgütü PKK’yı, terör saldırısını ve bu saldırıyı gerçekleştiren teröristi lanetliyorum. Bilinmeli ki hiçbir terör saldırısı, Türkiye’nin huzurunu, birliğini, dirliğini ve istikrarını bozamayacaktır. Terörle mücadelemiz, terör bitene kadar devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Bozdağ, "Bu menfur terör saldırısının faili teröristi, teröriste yardım edenleri ve bunlarla temas halinde olanları kısa sürede tespit edip yakalayan güvenlik güçlerimizi ve adlî tahkikatı yürüten Cumhuriyet Savcılarımızı tebrik ediyor, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

İNTERNET VE SOSYAL MEDYA ERİŞİMİ KISITLANDI

Terör saldırısı sonrasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), internetin 'yavaşlatıldığını' açıklamıştı. Yurttaşlar interneti kullanma ve iletişim kurmakta zorlanırken internetin yavaşlatılması endişelere neden olmuştu.

BTK İstiklal Caddesi'ndeki terörist saldırının ardından sosyal medya erişimini kısıtlarken TK Başkanı başsağlığı mesajını Twitter'dan yayımlayarak tepki çekti.

Etiketler
İstiklal Caddesi patlama Bekir Bozdağ Twitter Adalet Bakanı