AKP'li Hüseyin Çelik: Kılıçdaroğlu'nu alkışlıyorum

Bir dönem AKP'de üst düzey görevlerde bulunan Hüseyin Çelik, kadınların giyimlerinden dolayı ayrımcılığa uğramaması adına gündeme getirdiği kanun teklifi nedeniyle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu tebrik etti.

AKP'nin kurucuları arasında yer alan ve uzunca bir süre iktidar partisinde üst düzey görevlerde bulunan Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne yasal güvence talebiyle başlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın el yükselterek 'anayasa değişikliği' çağrısı yapmasıyla boyutlanan tartışmayı yorumladı.

Çelik, TV5'te yayınlanan 'Kulis Ankara' programında ana muhalefet partisi lideri için "Kemal Bey, laiklik, Atatürkçülük, başörtüsü, irtica üzerinden siyaset yapan CHP'yi, toplumun gerçek gündemiyle ilgilenen parti haline getirdi" dedikten sonra şunları kaydetti:

"Sayın Kemal Kılıçdaroğlu dedi ki; 'kardeşim; bu başörtü meselesi veyahut da başörtüsüyle kamuda çalışma meselesi Türkiye'de bir çatışma, bir kavga meselesi, bir ayrışma meselesi olarak algılanıyorsa yarın bir iktidar değişikliğinde bizim bu meseleyi eskiye dönüştüreceğiz şeklinde de bir propaganda ve iddia varsa, buyurun bir kanun teklifi hazırlayalım ve bu işi kanuna çözelim' diye bir teklifte bulundu. Ben bunu çok saygıdeğer buluyorum ve bundan dolayı da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu alkışlıyorum."

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Ekim akşamı verdiği "Türkiye'yi barıştırma yolu, zor ve engebeli bir yol. Bu yolda hep beraber yürümek zorundayız. Yaralardan biri de başörtüsü mevzusu" mesajı sonrası partililer, hazırladıkları kanun teklifini Meclis'e sunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu adım sonrası 'Türkiye'nin bugün başörtüsü diye bir sorununun olmadığını' belirtse de, 'samimiyet' adı altında CHP'yi anayasa değişikliğine çağırmıştı.

AKP kurmayları, şimdilerde Meclis'e sunmak üzere anayasa değişikliği çalışmaları yürütüyor.

Etiketler
Başörtüsü Kemal Kılıçdaroğlu