Başörtüsüyle ilgili anayasa çalışmalarının perde arkası ortaya çıktı

Hürriyet yazarı Fırat, bugünkü köşe yazısında AKP'nin CHP’nin başörtüsü çıkışının ardından başlattığı anayasa çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başörtüsüyle ilgili anayasa çalışmalarının perde arkası ortaya çıktı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü başta olmak üzere kadınların giyimlerinden dolayı ayrımcılığa uğramaması adına gündeme getirdiği kanun teklifiyle başlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın el yükselterek 'anayasa değişikliği' çağrısı yapmasıyla boyutlanan tartışmada yeni gelişme yaşandı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, AKP içerisinde yeni anayasa çalışmaları yapan komisyonun 'aile' tanımındaki değişikliğin yeni hazırlanan metne girmemesinden yana olduğunu söyledi.

Fırat’ın aktardığına göre bunun nedeni 'CHP’nin attığı adıma salt ve bir adım ötede karşılık vermek.'

Gazetecinin yazısının ilgili bölümü şöyle:

'AİLE TANIMIYLA İLGİLİ DÜZENLEMENİN METNE GİRMEMESİNDEN YANALAR'

"AK Parti içindeki komisyon, 'aile' tanımı ile ilgili düzenlemenin anayasa değişiklik metnine girmemesinden yana. Nedeni CHP’nin attığı adıma salt ve bir adım ötede karşılık vermek. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Girsin' derse aile tanımı da metne girecek. Kısa bir cümle her ihtimale karşı hazırlandı. 'Aile, kadın ve erkekten oluşur.'

Peki buna niye ihtiyaç duyuldu? Kaynaklarıma göre yaklaşık 100 sene önce kaleme alınan Medeni Kanun’da eşcinsel evliliklerle ilgili kesin bir ibare yer almıyor. Düzenlemeler konuyu yoruma açık bırakmış. Bu nedenle aile tanımına ihtiyaç olduğuna dikkati çekiyorlar. Ancak parti yetkilileri bu düzenlemenin tek başına getirilmesinden yana. Yine de son söz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın."

Yazıın tamamı.

Etiketler
Başörtüsü Hürriyet