MHP anketi 'beğenmedi', Özer Sencar'ı hedef aldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, son açıklanan anket üzerine MetroPOLL Araştırma Şirketi'ne 'tepki gösterdi.'

MHP anketi 'beğenmedi', Özer Sencar'ı hedef aldı

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, açıkladığı son kamuoyu araştırmasında kararsızlar dağıtılmadan önce partisinin oy oranını yüzde 7.9 olarak tespit eden MetroPOLL Araştırma'ya tepki gösterdi.

Şirketin sahibi Özer Sencar'ı 'masa başında anket hazırlamakla' suçlayan Yıldız, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"MetroPOLL araştırma şirketi yetkilisi Özer Sencar, masa başında hazırladığın anket sonuçları ile herhangi bir mesafe alamadığını görmüyormusun? Gerçeklik duygusunu bu denli yitirmenize hangi travma neden oldu?"

ANKETTE NELER VARDI?

2 bin 119 kişiyle, 17-20 Eylül 2022 tarihlerinde 26 bölgeyi esas alan, 28 ilde tabakalı örnekleme ve ağırlıklandırma yöntemiyle yapılan ankette AKP'nin, kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 30'un altında olduğu görülüyordu.

İktidar partisi, 2018 yılında yapılan genel seçimde oyların yüzde 42.56'sını alarak sandıktan birinci parti olarak çıkmıştı.

Cumhur İttifakı'nın bir diğer ortağı MHP'de de durum farklı değildi. Son genel seçimde yüzde 11.10 oranında oy alan partinin, MetroPOLL anketinde 7.9'a gerilediği görülüyordu. Kararsızlar dağıtılınca bu oran yüzde 9.1'e çıkıyordu.

Yıldız son ankete tepki gösterse de, sonuçları bu şekilde tespit eden tek şirket MetroPOLL Araştırma değil.

Ekonomik krizin de etkisiyle birçok araştırmada AKP ve MHP'de erime yaşandığı görülüyor.

Öyle ki, iktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin paylaştığı Areda Survey anketinde de MHP; AKP, CHP, HDP ve İYİ Parti'nin ardından yüzde 10.4'le beşinci sırada yer alıyordu.

Gazeteci, bu orana kararsızlar dağıtılmadan önce mi, yoksa sonra mı ulaşıldığı bilgisine yer vermemişti.

Etiketler
Anket MHP Metro