Barış Pehlivan, Adalet Bakanlığı'na Fatih Özer yanıtı: "Hapiste fazla kalmaması için Ankara’da pazarlık yapıldığı iddiası doğru mu?"

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan'ın THODEX'in kurucusu Fatih Özer'le ilgili yazılarına dair Adalet Bakanlığı açıklama yaptı. Pehlivan, Bakanlığın açıklamasına yanıt verdi ve Özer’in hapiste fazla kalmaması için pazarlık yapıldığı iddiası doğru mu?" dedi.

Barış Pehlivan, Adalet Bakanlığı'na Fatih Özer yanıtı: "Hapiste fazla kalmaması için Ankara’da pazarlık yapıldığı iddiası doğru mu?"

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Türkiye’de binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra firar eden ve Arnavutluk’ta yakalanan THODEX’in kurucusu Fatih Özer’le yaşanan gelişmeleri köşesine taşıdı.

Pehlivan, Arnavutluk Başsavcısı Kreshnık Ajazı’nın 9 Eylül’de yaptığı "Türk makamlarının şahsın iadesi için resmi iade talebi göndermesini bekliyoruz" açıklamasını aktardı.

Pehlivan, son yazısında ise Türkiye’nin resmi olarak yeni iade talebinde bulunduğunu, bunu da haber sitelerinin son dakika olarak yayımladığını belirtti.

ADALET BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Adalet Bakanlığı ise bugün yaptığı yazılı açıklamada, iade talebinin daha önce yapıldığını ileri sürdü. Bakanlık, “şahsın yakalanmasının ardından 29 gün sonra resmi iade talebinin gönderildiği yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” ifadelerini kullandı.

PEHLİVAN’DAN YANIT: ÖZER’İN HAPİSTE FAZLA KALMAMASI İÇİN ANKARA’DA PAZARLIK YAPILDIĞI İDDİASI DOĞRU MU?

Adalet Bakanlığı’nın açıklamasının ardından Barış Pehlivan, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Pehlivan, şunları kaydetti:

“1- Adalet Bakanlığı Thodex sessizliğini bozdu. Güzel. Adımı vermiyor ama Cumhuriyet’teki yazıma “asılsız” diyor. Yanıtlarım ve sorularım var…

Önce…

Thodex davasındaki şüpheli durumlara dair 2 yazı kaleme aldım.

2- Arnavutluk’taki Başsavcı Kreshnık Ajazı 9 Eylül’de CNN Türk’e şunu dedi: “Şu an Türkiye Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer’e dair resmi bir iade talebinde bulunmadı. Resmi talebin gelmesini bekliyoruz.”

Soru çok basit: Birçok yerde yayımlanan bu haberi neden yalanlamadınız?

3- Açık kaynaklarda bile bir başsavcı “Türkiye’nin süresi doluyor” diyor ama Türkiye'nin Adalet Bakanlığı neden kılını kıpırdatmıyor? Açıklamanız doğruysa, neden 13 Eylül’ü, yani Arnavutluk’un “Faruk Fatih Özer’i bizden isteyin” şeklindeki yazılı talebini beklediniz?

4- Neden CNN Türk’e sızdırdığınız “iade belgesine CNN Türk ulaştı!” başlıklı haberde defalarca vurgulanan “iade talepnamesi dün yapıldı” sözüne itiraz etmediniz?

5- En önemlisi:

a- Özer’in hapiste fazla kalmaması için Ankara’da pazarlık yapıldığı iddiası doğru mu?

b- Saffet Sancaklı ve oğluna dair dava klasörlerinden belgelerin kaybolduğu iddiası doğru mu?

c- Thodex davasında mahkeme neden birçok raporun gelmesini istemiyor?

6- Ve elbette şu soruyla bitireyim:

6 yıl hapisle yargılanan Emre Olur bir günde Arnavutluk’tan Türkiye’ye getirilebilirken, 40 bin 564 yılla yargılanan Faruk Fatih Özer neden 31 gündür aynı ülkeden getirilemiyor?

Yanıt lütfen...”

Etiketler
Adalet Bakanlığı Barış Pehlivan Ankara