Boğaziçi Üniversitesi'nde Naci İnci'nin tavrı dikkat çekti: 'Sahi, ne oldu Melih Bulu'ya?'

Evrensel yazarı Arif Nacaroğlu, Boğaziçi Üniversitesi'nin kayyum rektörü Naci İnci'nin selefi Melih Bulu'yu 'eski rektörler' listesine eklemediğini söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde Naci İnci'nin tavrı dikkat çekti: 'Sahi, ne oldu Melih Bulu'ya?'

Boğaziçi Üniversitesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Prof. Dr. Melih Bulu'yu rektör olarak atamasıyla başlayan, Bulu'nun 'protestoları kontrol edemediği gerekçesiyle' görevden alınması ve yerine Prof. Dr. Naci İnci'nin getirilmesiyle boyutlanan gerilim sürüyor.

Öğrenci ve akademisyenlerin direnişi 634. gününe girerken, Evrensel gazetesi yazarı Arif Nacaroğlu 'Sahi, ne oldu Melih Bulu’ya' başlıklı yazısında dikkati çeken bir detaya yer verdi.

Tüm aramalarına rağmen Bulu'dan bir iz bulamadığını dile getiren Nacaroğlu, "Son umut Boğaziçi Üniversitesi sitesinde üniversitede rektör olarak görev yapmış insanların listesine baktım, normalde 20. rektör olarak listede olması gereken Bulu’dan iz yok, ara ki bulasın" dedi; ardından şunları kaydetti:

"Tabii işin acı yanı Bulu’nun yardımcısı olarak atanan ve sonra onun defteri dürüldükten sonra, Bulu’nun makamına oturan kayyum rektör en azından kayyumluğunu borçlu olduğu Bulu’nun adını, bir emirle yaptırma gücü olmasına rağmen, eski rektörler listesine eklememiş, Bulu yerine de kendi ismini yazdırmış.

Yazık.

6 ay küsur gün rektörlük yapıp, üniversitenin üzerinden silindir gibi geçen koskoca Bulu, en tepeler için verdiği bu kadar çaba ve hizmetin karşılığında tarihe bile geçememiş. Hadi o geçememiş, onun çirkin görevini ondan teslim alan son kayyum bile onu unutmuş, silmiş. (...)"

Yazının tamamı.

Etiketler
Boğaziçi Üniversitesi protestoları Boğaziçi Üniversitesi Üniversite