Emekli amiral Çetin: Kahvede okey oynayanlardan bir ekiple bile Türk Bayrağı çekilebilecek yüzlerce ada var

Emekli amiral Semih Çetin, Yunanistan'ın iki adayı silahlandırma girişimine tepki göstererek "Kahvede okey oynayanlardan bir ekiple bile Türk Bayrağı çekilebilecek yüzlerce ada var" dedi.

Emekli amiral Çetin: Kahvede okey oynayanlardan bir ekiple bile Türk Bayrağı çekilebilecek yüzlerce ada var

Emekli amiral Semih Çetin, Yunanistan’ın Midilli ve Sakız adalarına ABD menşeli zırhlı araçları konuşlandırmasına tepki gösterdi.

Türkiye ile çıkacak herhangi bir krizde ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB) Yunanistan'ın yanında yer alacağını söyleyen Çetin, sözlerine "Hiçbirinin Türkiye ile sıcak çatışmayı göze alacağını düşünmüyorum. Bu nedenle ulusal çıkarlarımızı korumada kararlı olmak gerekir" diye devam etti; ardından şu öneriyi getirdi:

“Ege'de 3000 Yunan Adası var. Hepsini koruyamaz. Sakız, Limni, Midilli ile neden uğraşalım. Kahvede okey oynayanlardan bir ekiple bile Türk Bayrağı çekilebilecek yüzlerce ada var. Düşünsenize manşetleri. Türkiye bir gecede 15 Yunan adasını işgal etti. Hükümet düşer."

Emekli amiral Çetin: Kahvede okey oynayanlardan bir ekiple bile Türk Bayrağı çekilebilecek yüzlerce ada var - Resim : 1

Emekli amiral Çetin: Kahvede okey oynayanlardan bir ekiple bile Türk Bayrağı çekilebilecek yüzlerce ada var - Resim : 2

ELEŞTİRİLERE TEPKİ

Çetin, bu paylaşımlarından birkaç saat sonra ise kendisine yöneltilen eleştirileri değerlendirdi.

"Ortalık şenlenmiş. FETÖ'cüler meydana çıkmış. 'Uluslararası anlaşmalara uyacaksın' diyen de var. 'Burnumuzun dibindeki büyük adalar varken küçük adalara neden çıkalım?' diye ahkam kesen de. Putinci ve Reisci etiketleri de cabası. Madde madde yanıtlayım o zaman" ifadesini kullanan emekli amiral, şunları kaydetti:

'ANLAŞMAYA UYMAYAN TARAF YUNANİSTAN'

Öncelikle Türkiye ile Yunanistan'ı konuşuyorsak uluslararası anlaşmalara uymayan taraf Yunanistan'dır. Yunanistan topraklarını Türkiye aleyhine genişletmiş ancak artık yolun sonuna gelmiştir. Dahası yok, canımızı mı alacak? Ancak kaybedeceği çok şey var.

'MİDİLLİ NEYSE EŞEK ADASI DA ODUR'

Teşbihte hata olmaz. Yunanistan bir delilik yapacak olursa yıllardır tahkim ettiği adalar yerine neredeyse sıfır zayiatla alınacak bir dolu ada var. Midilli neyse Eşek Adası da odur. Amfibi harekat da gerekmez. Kamuoyunda etkisi aynı olur.

'ELİMİZDEKİ KOZLARI İYİ OYNAMALIYIZ'

Türkiye bir delilik yaparsa? Haklı gerekçeler olmadan Yunanistan'a karşı savaş durumu yaratmak büyük hata olur. Elimizdeki kozları iyi oynamalıyız. Bu konuda yol haritasını Atatürk çizmiştir. Gerisi hüsran olur."

Etiketler
Silah Emekli Yunanistan