Konseri yasaklanan İlkay Akkaya: Şimdi değilse bile bir sonraki ay konser vereceğim

Şanlıurfa Valiliği tarafından konseri yasaklanan sanatçı İlkay Akkaya, Urfa’da açıklama yaparak kararın hukuki olmadığını söyledi.

Konseri yasaklanan İlkay Akkaya: Şimdi değilse bile bir sonraki ay konser vereceğim

Şanlıurfa Valiliği, dün sanatçı İlkay Akkaya’nın 25 Eylül’de Urfa'da vereceği konseri iptal ettiğini duyurdu. Akkaya’nın Urfa’daki bir alışveriş merkezinin konferans salonunda vereceği konserin iptal için ‘genel güvenlik, kamu düzeni, emniyet ve asayiş yönünden uygun görülmediği’ gerekçeleri sunuldu.

Gazete Duvar'dan Fatma Keber'in haberine göre yasak ardından Urfa'da açıklama yapan Akkaya Urfa’da bir açıklama yaptı. Akkaya “Bu konser şimdi olmazsa bir sonraki ay yapacağım” dedi.

‘SUÇ YOKKEN EN TEMEL HAKKIM İFADE HAKKIM ENGELLENDİ’

İstanbul’a dönmek için Şanlıurfa GAP Havalimanı'na aktarma yapan Akkaya’nın havalimanı girişindeki açıklamasına Halkların Demokratik Partisi (HDP), Emek Partisi (EMEP), Türkiye İşçi Partisi (TİP) il örgütleri temsilcileri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Urfa Şubesi ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyeleri destek verdi.

Konser yasağına karşı dayanışma gösterenlere teşekkür eden İlkay Akkaya yasaklama kararına karşı yürütmenin durdurulması talebiyle dava açıldığı bilgisini paylaştı. Sanatçı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İlk kez dinleyiciler yürütmenin durdurulması için dava açtı. Konserin yasaklanması hukuki değil. Eğer bir suç varsa bunun yargıya taşınması gerekir. Türkiye'de canlı bombalar katliamlar yapıldı yüzlerce canımız hayatını kaybetti. Yetkililer 'Suç olmadan biz bir şey yapamıyoruz' dediler. Şimdi bende aynı şeyi kendim için istiyorum. Suç yokken en temel hakkım ifade hakkım engellendi, yargıya taşındı. Bu konser şimdi olmazsa bir sonraki ay, bir sonraki hafta, olmazsa bir sonraki ay yapacağımı belirtmek istiyorum. Sağ kaldığım sürece şarkı söylemeye devam edeceğim.”

Etiketler
Şanlıurfa Konser Para