Kadınlar Masha Amini'nin ölümünü Taksim'de saçlarını keserek protesto etti

İstanbul’da kadınlar, İran’da Masha Amini’nin başörtüsünü tam kapatmadığı gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra şüpheli biçimde hayatını kaybetmesini, saçlarını keserek protesto etti.

Kadınlar Masha Amini'nin ölümünü Taksim'de saçlarını keserek protesto etti

İran'da 22 yaşındaki Mahsa Amini'yi 'başörtüsü yasaklarına uymadığı' gerekçesiyle gözaltına alan ahlak polisinin işkenceyle katletmesinin ardından başlayan gösteriler büyüyerek sürüyor.

Kerec, Tebriz, Meşhed, Kiş, Kirman, Yezd, Reşt, Kirmanşah, Erdebil, İsfahan, Urumiye, Kazvin, Zincan, İlam, Hemedan gibi birçok kente yayılan ve rejim karşıtı isyana dönüşen eylemlerde en az 7 kişi öldürüldü.

Anka'nın aktardığına göre; İran’da başörtüsünü tam kapatmadığı gerekçesiyle gözaltına alınan Masha Amini’nin şüpheli biçimde yaşamını yitirmesine karşı tüm dünyada protestolar devam ediyor. İstanbul’da da dün pek çok yerde eylem yapılırken Taksim’de bir araya gelen bir grup kadın, saçlarını kesti.

Kadınlar adına yapılan açıklamada, “Bugün bizler de AKP’ye karşı direniyoruz. Üniversiteli kadınlar olarak saçlarımızı keserek tüm dünyaya yayılan isyanı büyütüyoruz” denildi.

Etiketler
İran protestolar - Mahsa Amini İran İstanbul Gözaltı