Barış Terkoğlu'ndan sert tepki: Pelikancıların belediye kaynaklarıyla fonlanan trol hesabına da hassasiyet öğreteceğiz

Gazeteci Barış Terkoğlu, Yekvücut isimli Twitter hesabına "Pelikancıların belediye kaynaklarıyla fonlanan trol hesabına da hassasiyet öğreteceğiz" dedi; Sedat Peker'le ilgili yürütülen yargı sürecine de dikkati çekti.

Barış Terkoğlu'ndan sert tepki: Pelikancıların belediye kaynaklarıyla fonlanan trol hesabına da hassasiyet öğreteceğiz

Gazeteci Barış Terkoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere kimi siyasi ve bürokratlarla ilgili ifşalarıyla gündemde olan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur'a ters kelepçe uygulanmasına tepki gösterdi.

Olur'un 26 yaşında olduğunu ve 'tweet attığı için' yargılandığını belirten Terkoğlu, söz konusu görüntünün Türk polisine de yakışmadığını dile getirdi:

"(...) Bu görüntü Türk polisine de yakışmıyor. Bu çocuk 26 yaşında ve Sedat Peker'in örgütünü neyle suçluyorlar? Suç işlemek için örgüt kurmak. Neyle suç işliyor? Silahla, darpla, cebirle. Peki şu vaziyette götürülen çocuk, 26 yaşında. İçişleri Bakanı'nın kendini yargı mekanizması yerine koyup 'soysuz' dediği 26 yaşındaki çocuk şu vaziyette. Bu çocuk cinayet işlerken mi yakalandı? Tecavüz ederken mi yakalandı? Tweet atmaktan yargılanıyor."

Bunun üzerine Yekvücut isimli Twitter hesabı, Halk TV'de gerçekleşen yayının ilgili bölümünü alıntılayarak şu paylaşımı yaptı:

"Barış Terkoğlu'nun göz yaşartan hassasiyeti: (Firari suç örgütü lideri Sedat Peker'in yakın adamı) Emre Olur 26 yaşında bir çocuk. Ters kelepçe takmanın ne manası var. Emre Olur'un tek suçu twit atmak."

TERKOĞLU: PELİKANCILARIN BELEDİYE KAYNAKLARIYLA FONLANAN TROL HESABINA DA HASSASİYET ÖĞRETECEĞİZ

Terkoğlu'nun ise bu paylaşıma tepkisi sert oldu.

"Pelikancıların belediye kaynaklarıyla fonlanan trol hesabına da hassasiyet öğreteceğiz! Emre Olur'un tutuklandığı 'Sedat Peker Örgütü' dosyasında eli silahlı herkes serbest. Ama Sedat Peker adına tweet atan adam tutuklu. Derdin suçu değil ifşayı engellemek olduğu açık değil mi?" diyen Terkoğlu, şöyle devam etti:

"Üstelik, Sedat Peker, iktidarla iş tuttuğu dönem 'silahlanma çağrısı' yaptığında, hakkında takipsizlik veren, geç uyanıyor diye ifade saatini değiştiren, kahve ikram edip 'yanındayız' diyen savcı ile onun adına tweet atanı ters kelepçe ile tutuklamaya sevk eden savcı aynı.

Dünkü yayında bu konuyu ayrıntılarıyla anlattığım bölüm: https://youtu.be/S00Bv4t3jkw Bu tutuklama suç işlenmesin diye değil, ifşa edilmesin diye yapıldı. Ters kelepçe, kafa bastırma, günlerce gözaltı... 'Örgütün' kabadayısına değil 'örgütün' 26 yaşındaki tweetçisine yapılıyor."

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü kurduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan ve şimdilerde yaşamını Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) sürdüren Sedat Peker'in yakın çevresinden edinilen bilgilere göre, Emre Olur birkaç gün önce Arnavutluk'tan BAE'ye gitmişti.

Oturum işlemlerini tamamlamak gerekçesiyle devlet dairesine çağrılan Olur, sınır dışı edilerek Sırbistan aktarmalı uçakla Arnavutluk'a yollanmıştı.

Aynı gün Türkiye'ye iade edilmek üzere uçağa bindirilen Olur'un Arnavutluk vatandaşlığı bulunduğu ortaya çıkınca uçaktan indirilerek, havalimanı karakoluna götürülmüştü.

Avukatları ise Olur'un Türkiye’ye gönderilmesinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kurallarına aykırı olduğunu söylemişti.

İFADESİNDE 'CAHİLLİK' DEDİ, PEKER'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan Olur, emniyette verdiği ifadede Peker'in sözlerini aktardığı paylaşımlarıyla ilgili olarak "Tweetlerini cahilliğimden attım" dedi.

Avukat Ersan Barkın ise Peker'le yaptığı telefon görüşmesini paylaştı.

"Sayın Sedat Peker ile biraz önce telefonla görüştüm. Gün içerisinde tutuklanan Sayın Emre Olur ile ilgili kendisini seven veya sevmeyen bazı çevrelerin yaptıkları yorumlardan üzüntü duyduğunu dile getirdi. Emre Olur Abu Dhabi’den uçağa binmeden önce kendisi ile telefonla görüşmüş.

Emre Olur’a 'Emniyette sana kötü davranabilirler. Bu yüzden, sosyal medya hesabımın Sedat Peker tarafından kullanılmasının hukuken suç olduğunu değerlendiremedim, cahillik yaptım' demesini Emre Olur’dan kendisinin istediğini söyledi. Bütün dostlarına olduğu gibi Emre Olur’a da koruma içgüdüsü ile yaklaştığını, bu yönde ifade vermesini istediğini ifade etti. (...)"

'SEDAT PEKER ELİNDEKİ KAYITLARI VERECEKTİ' İDDİASI

Geçtiğimiz günlerde gazeteci Tolga Şardan tarafından kaleme alınan yazıda, Peker'in kendisine yönelik diplomatik girişimlerden haberdar olduğu ve elindeki kayıtların bir kısmını basın danışmanı Emre Olur'a teslim etmeyi planladığı iddiası yer almıştı.

Etiketler
Sedat Peker Twitter Barış Terkoğlu Pelikan