Öğretim üyelerinden Koç Üniversitesi'ne mektup: Barınma sorunlarına dair endişeliyiz

Koç Üniversitesi'nde doktora öğrencileri için oluşturulan "tek odalı" yurtlar daha sonra "paylaşımlı" olarak kullanılacağı duyurulmasının ardından, üniversiteden bazı bölümlerin öğretim üyeleri, Koç Üniversitesi Yönetimi'ne mektup gönderdi.

Öğretim üyelerinden Koç Üniversitesi'ne mektup: Barınma sorunlarına dair endişeliyiz

Koç Üniversitesi’nde kendilerine taahhüt edilen tek kişilik odaların okulun açılmasına üç hafta kala ‘paylaşımlı’yapılmasına karşı çıkan doktora öğrencilerine destek, üniversitenin öğretim üyelerinden geldi. İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden bazı bölüm öğretim üyelerinin tam kadro imzaladığı mektup Koç Üniversitesi yönetimine verildi.

Gönderilen mektupta, "Doktora programlarımıza yapılan başvuruların kalitesinin düşmesine ve en iyi adayların diğer üniversiteleri tercih etmelerine yol açmaktadır" kaygısı dile getirilirken, "Doktora öğrencilerine verilen burs, barınma ve diğer haklar bakımından, hem yurtiçindeki ve yurtdışındaki üniversitelerle rekabet edilebilirlik sınırının hem de hedeflediğimiz araştırma standardının al

"VAHİN BİR ADALETSİZLİK YARATILIYOR"

Mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Koç Üniversitesi Yönetimi’ne:

Aşağıda listelenen bölümlerin öğretim üyeleri olarak, doktora öğrencilerimizin son dönemde yaşadıkları barınma sorunlarına dair duyduğumuz endişeyi ifade etmek istiyoruz. Yaşadığımız ekonomik kriz ve kiraların sıra dışı artışı dikkate alındığında, öğrencilerimizin barınma haklarında yapılan değişiklikler vahim bir adaletsizlik yaratmaktadır.

"Bu durum, doktora programlarımıza yapılan başvuruların kalitesinin düşmesine yol açmaktadır"
Bu durum aynı zamanda, üniversitemizin itibarını zedelemektedir. İnanıyoruz ki, gerek verilen burs miktar ve sayılarındaki düşüşler gerekse öğrencilerimizin barınma haklarının kısmen de olsa geri alınması, Koç Üniversitesi’nin “araştırmada mükemmeliyet” misyonuyla çelişmektedir. Bu durum, doktora programlarımıza yapılan başvuruların kalitesinin düşmesine ve en iyi adayların diğer üniversiteleri tercih etmelerine yol açmaktadır.

"Gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz"
Doktora öğrencilerine verilen burs, barınma ve diğer haklar bakımından, hem yurtiçindeki ve yurtdışındaki üniversitelerle rekabet edilebilirlik sınırının hem de hedeflediğimiz araştırma standardının altında kalmaktayız. Bu endişelerimizden hareketle, üniversite yönetimimizden, doktora öğrencilerimizin burslarında iyileştirmeye gidilmesi ve barınma sorunlarının giderilmesi için gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz.

Karşılaştırmalı Edebiyat
Tarih
Medya ve Görsel Sanatlar
Felsefe
Psikoloji
Sosyoloji
Ekonomi"

tında kalmaktayız" ifadeleri kullanıldı.

Etiketler
Barınma Öğrenci Üniversite