'Bay Kemal 'katli vacip' fermanlarına diz çökmedi, İmamoğlu da bu çapulculara karşı diz çökmeyecek'

CHP'li siyasetçiler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı davada içeri girmesi engellenen vatandaşların toplandığı Neyzen Tevfik Meydanı'na gitti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada karar çıkmadı. Mahkeme heyeti, toplanır toplanmaz duruşmayı 11 Kasım'a erteledi.

Dava için adliyenin bulunduğu Kartal'da olağanüstü 'güvenlik önlemleri' alındı. Her türlü toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü yasaklandı. Adliye ve çevresine yüzlerce polis yığıldı ve destek amacıyla gelen vatandaşlara izin verilmedi.

Kalabalık, bunun üzerine Neyzen Tevfik Meydanı'nda toplandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da aralarında olduğu siyasiler, davanın ardından meydana gitti ve bazı konuşmalar gerçekleştirdi.

'ADLİYENİN ÇEVRESİNDE KUŞ UÇURTMUYORLAR, NEDEN BU KADAR KORKUYORSUNUZ?'

Erkek: "Bu davada aslında İstanbul'un iradesini yargılıyorlar. Ama biz biliyoruz ki, İstanbul'u kazanan Türkiye'yi de kazanacak. 85 milyon kazanacak. Hep birlikte demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inanan milyonlarla birlikte demokratik hukuk devletini tesis edeceğiz. Şu çevrenize bir bakın. Sanki Kartal'da olağanüstü hal ilan edilmiş. Adliyenin çevresinde kuş uçurtmuyorlar, bu korkunuz niye? Neden korkuyorsunuz bu kadar?"

'BAY KEMAL 'KATLİ VACİP' FERMANLARINA DİZ ÇÖKMEDİ, İMAMOĞLU DA BU ÇAPULCULARA KARŞI DİZ ÇÖKMEYECEKTİR'

Altay: "Çatalca'dan Tuzla'ya, Arnavutköy'den Beşiktaş'a bu örgütle gurur duymamak mümkün mü? Sizleri yürekten selamlıyorum. İyi ki varsınız. Bugün Bay Kemal Ankara'da, İmamoğlu İstanbul'da diz çökmeden doğru bildikleri yolda yürüyebiliyorlarsa arkalarında sizler olduğunuz içindir. Size minnettarım. Bay Kemal 'katli vacip' fermanlarına diz çökmedi. Bay Kemal, PKK suikastlarına karşı diz çökmedi. Ekrem İmamoğlu da bu çapulculara karşı diz çökmeyecektir. Hiçbirimiz bu haramilerin karşısında diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun, biz bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. İçiniz, gönlünüz rahat olsun."

'GÖRÜYORSUNUZ, TÜRKİYE'DE PSİKOLOJİK İKTİDAR EL DEĞİŞTİRDİ'

Özel: "Siz, korku duvarlarını yıktınız. Siz, sarayın dayatmalarına karşı milletin gücünü, halkın gücünü gösterdiniz. Artık gün sayıyoruz, an sayıyoruz. Görüyorsunuz, Türkiye’de psikolojik iktidar el değiştirdi. Siyasi iktidarın el değiştirmesi için seçime kadar ‘ya sabır’ çekiyoruz. Sizlerden beklentimiz; aynı bugün burada olduğu gibi, örgütümüz ne zaman nereye çağırırsa, nerede birlikte olmamız, nerede beraberliğin, örgütlülüğün gücünü göstermemiz gerekirse lütfen orada olun. Hep birlikte orada olacağız. Örgütümüzün, sizlerin gücüyle bu korku imparatorluğunu yenip Cumhuriyet’in ikinci yüz yılında bu ülkeyi bir kez daha kurtarıp cumhuriyeti, demokrasiyi bir kez daha kuracağız. O güne kadar yolunuz açık olsun, yolumuz açık olsun.”

'HEPİMİZE KOLAY GELSİN'

Kaftancıoğlu: "Sayenizde korkuyorlar, korksunlar. Suçlular ve suçluluğun telaşı içindeler. Bugün bir kez daha ben ve bütün yol arkadaşlarım, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Örgütü’nün ne kadar inançlı, ne kadar kararlı ve ne kadar programlı bir şekilde bir araya gelebildiğini gördük. Hayatım boyunca Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Örgütü’nün başı olmaktan daha büyük bir paye taşıyamayacağımı hissediyorum. İyi ki varsınız yol arkadaşlarım.

Bugün Ekrem Başkanımız, yani 16 milyon İstanbullunun iradesi yargılanıyordu. Bugün Üsküdar İlçe Başkanımız, pergolacının özel hayatının gizliliğini ihlal etme duruşmasında yargılanıyordu. Ve bugün bizim, Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidara gidinceye kadar, Genel Başkanımız öncülüğünde halkın iktidarını kuruncaya kadar verecek tek bir kişimiz olmadığını bir kez daha hissettik sayenizde.

Bugünden sonra, her zaman söylediğimiz gibi, onların gündemini, kötülükteki iktidarın gündemini kendi gündemimiz yapmadan, aynı bugün olduğu gibi planlı, programlı, sistematik çalışacağız, çalışacağız ve sürekli çalışacağız. Bana hep diyorlar, ‘Başkan, sen niye korkmuyorsun’ diye. Şurada korkulur mu değerli yol arkadaşlarım? Hepinizin inancı ve mücadelesinin önünde saygıyla eğiliyorum. Hepimize kolay gelsin diyorum.”

Etiketler
İstanbul Ekrem İmamoğlu