Nefret söyleminin hedefindeki eşcinsel imam Zahed Gerçek Gündem’e konuştu: “İnancımızı hurafelerden temizlemeye çalışıyoruz”

Kamuoyunda eşcinsel imam olarak tanınan Dr. Ludovic-Mohamed Zahed, Türkiye’deki kendisine yönelik nefret söylemlerini Gerçek Gündem’e değerlendirdi.

Nefret söyleminin hedefindeki eşcinsel imam Zahed Gerçek Gündem’e konuştu: “İnancımızı hurafelerden temizlemeye çalışıyoruz”

GERÇEK GÜNDEN - MERVE ÇOBAN /

AKP iktidarı ile kurdukları yakın ilişkilerle bilinen tarikatlar, cemaatler, vakıflar ve dernekler 18 Eylül’de “Büyük Aile Buluşması” adı altında gerçekleştirdikleri mitingde LGBTİ+ bireyleri nefret söylemleri ile hedef alarak tehdit ettiler.

Bu nefret söyleminin son hedefi, İstanbul’da 7-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirecek etkinlikte konuşma yapacağı duyurulan Cezayir asıllı Fransız imam Dr. Ludovic-Mohamed Zahed oldu.

ZAHED’İN KONFERANSI ÇEVRİMİÇİ OLACAK

Dr. Ludovic-Mohamed Zahed, Türkiye’de kendisine yöneltilen tehditler ve nefret söylemleri hakkında Gerçek Gündem’e konuştu.

Bugün organizatörler ile toplantı gerçekleştireceğini belirten Zahed, Türkiye’deki konferansının çevrimiçi olarak planlandığını, etkinlik için İstanbul’da bulunmayacağı bilgisini verdi.

“İMANIMIZI AYRIMCILIKLARDAN TEMİZLEMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Mohamed Zahed Türkiye’de kendisine yöneltilen tehditler hakkında, “Geçmişte de bu tür mesajlar aldım. Daima, İslami kirletmediğimizi, durumun tersi olduğunu açıkladım. İmanımızı tüm hurafelerden ve ayrımcılıklardan temizlemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“HOMOFOBİ VE TRANSFOBİ BATI SÖMÜRGECİLİĞİ İLE ÜLKEMİZE GELDİ”

Ülkesi Cezayir’in kültürünün Fransız sömürüsü ile değiştiğine vurgu yapan Zahed, “Ayrıca, 20. yüzyılda batı sömürgeciliğinden önce ülkelerimizde devlet homofobisi veya transfobisi yoktu. İslam’ın anlamı barıştır ve bizler Müslümanlar olarak kesinlikle bunu başarmaya çalışıyoruz” dedi.

DR. LUDOVİC-MOHAMED ZAHED KİMDİR?

Dr. Ludovic-Mohamed Zahed, imam olmasının yanı sıra eşcinsel kimliğini kamuoyuna açıklaması nedeniyle dünyanın dikkatini çekiyor. Fransa Müslüman Eşcinseller Derneği’nin (HM2F) kurucusu Ludovic-Mohamed Zahed, 2012 yılında LGBT+ bireyler için Fransa’da ilk mescidin açılması için girişimler başlatmıştı. Cezayir doğumlu olan imam, çok sayıda tehdit alsa da eşcinsel imam kimliği ile LGBT+ aktivistliğini kamuoyundan aldığı özgürlükçü destekler ile sürdürüyor.

Etiketler
Türkiye