Emin Çapa ve Fatih Yaşlı sosyal medyada atıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı "ekonomi modeli"ni eleştiren gazeteci Emin Çapa ve akademisyen yazar Fatih Yaşlı sosyal medyada atıştı.

Emin Çapa ve Fatih Yaşlı sosyal medyada atıştı

Gazeteci Emin Çapa, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın Kabine toplantısı sonrası açıkladığı ekonomi modeline ilişkin olarak paylaşımda bulundu.

Çapa, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "2. Çeyrek itibariyle Emeğin geliri 6.2 milyar $ AZALDI Sermayenin geliri 24.9 milyar $ ARTTI Kurduğunuz ekonomik modelin amacı buydu zaten. Bankaların 6 aylık karı 2021 33.8 milyar TL 2022 169.1 milyar TL" dedi.

Akademisyen-yazar Fatih Yaşlı, Çapa'nın paylaşımına yorum yaptı. Yaşlı, "bir zamanlar tüsiad'da başkan danışmanlığı yapan çapa'ya "her şey sınıfsaldır" dedirten memleket :)" ifadesini kullandı.

Çapa, ise Yaşlı'ya "TÜSİAD demokrasi raporunu yayınladığı sırada çalışırken de her şey sınıfsaldır derdim ve bana bunu danışanlar da bunu bilirdi" yanıtını verdi.

Yaşlı "yani tüsiad'da çalışırken patronlara hizmet etmiyor muydunuz, işçi sınıfının çıkarları adına mı oradaydınız?" diye yanıtlarken Çapa'nın yanıtı ise sert oldu:

"Herhangi bir şirkette çalışan (emeğini satan) emekçi sınıfın çıkarları için mi orada, yoksa patronun çıkarlarına hizmet etmek için mi? Akbank'ta çalışanlar mesela?"

Etiketler
Emin Çapa Fatih Yaşlı Akademisyen