Nihal Olçok'tan Sedat Peker'e: Size vekalet vermek istiyorum

Gelecek Partisi Kurucu Üyesi Nihal Olçok, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e, "Bana yaşatılanlar için vekalet vermek istiyorum size, ben başa çıkamadım, yorgunum" diye seslendi.

Nihal Olçok'tan Sedat Peker'e: Size vekalet vermek istiyorum

15 Temmuz 2016'da düzenlenen darbe girişimi sırasında eski eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'u kaybeden Gelecek Partisi Kurucu Üyesi Nihal Olçok'tan dikkati çeken bir çıkış geldi.

Erol Olçok, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem yakın arkadaşı hem de reklamcısıydı. Ölümünden sonra Nihal Olçok'un iktidar karşıtı açıklamaları, bu nedenle AKP'ye yakın kesimlerin uzun süre hedefi olmuştu.

Bugün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere kimi siyasi ve bürokratlarla ilgili ifşalarıyla gündemde olan organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e çağrıda bulunan Nihal Olçok, şunları söyledi:

"Şimdi bu hesaba değil ama bu sözlerin sahibi Sedat Peker'e sesleniyorum 'Benim vekaletimi kabul eder misiniz bilmiyorum ama ben de bana yaşatılanlar için vekalet vermek istiyorum size. Ben başa çıkamadım, yorgunum. Hem de göründüğümden çok daha fazla."

EROL OLÇOK HAKKINDA KISACA

Erol Olçok, 1987 yılında Arter Reklam Ajansı’nı kurdu ve siyasal tanıtım faaliyetine Refah Partisi'nin seçim çalışmalarıyla başladı.

Ardından birçok kişisel aday kampanyası yaptı. Mehmet Ali Şahin’in 1987'deki adaylığı da bunlardan bir tanesi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinde bulunduğu dönem onunla basın danışmanı olarak çalıştı. O sırada Doğru Yol Partisi'nden (DYP) teklif aldı.

Tansu Çiller’e bir sunum hazırladı. 1999 seçimlerinde DYP’nin Türkiye genel seçim kampanyasını yaptı.

AKP'nin kuruluş çalışmaları sırasında Erdoğan’ın birlikte çalışma teklifini kabul etti. Partinin isminin bulunmasından kuruluşuna kadar birçok konuda etkin rol oynadı. İktidar partisinin bütün genel ve yerel seçim kampanyalarını yönetti.

15 Temmuz 2016'da Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki FETÖ yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişiminde Boğaziçi Köprüsü’nde 16 yaşındaki oğluyla birlikte hayatını kaybetti.

2018 seçimlerinde Erdoğan’ın, yakın arkadaşının yokluğunu fazlasıyla hissettiği konuşuluyordu.

Etiketler
Sedat Peker Gelecek Partisi Suç örgütü