Adalet Bakanı Bozdağ'dan Gülşen savunması: "Eleştirirken deyin ki..."

Gülşen'in Nisan ayındaki sözleri nedeniyle tutuklanmasına eleştiriler sürerken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Bozdağ'dan Gülşen savunması: "Eleştirirken deyin ki..."

Şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu, 30 Nisan'da verdiği bir konser sırasında kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmasının ardından "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla geçtiğimiz gün tutuklandı.

Gülşen'in tutuklanmasına tepkiler art arda gelirken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konu hakkında savunma niteliğinde açıklama yaptı.

Bekir Bozdağ, "Türkiye'de şu anda 1,3 milyon civarında imam hatipte okuyan öğrencimiz var. Bakın ana muhalefet partisinin genel başkanı, altılı masanın etrafında toplananlardan bu sözler karşısında doğru dürüst tek bir cümle duydunuz mu? Yargı kararını eleştirirken imam hatiplilere sarf edilen sözlere neden bir şey demiyorsunuz? Tutuklamayı eleştiriyorsunuz, eleştirin, o hakim kararıdır, eleştirilebilir. Eleştirirken deyin ki, bunun yaptığı da yenilir yutulur bir şey değildir" dedi.

Bozdağ açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Ama bakın ana muhalefet partisinin genel başkanı, bu 6'lı masanın etrafında toplananlar kaç gündür bu milletin milyonlarca insanına karşı hakaret, saygısızlık, ayrımcılık, nefret, kin kusan bu sözler karşısında tek bir tane doğru cümle duydunuz mu? Biriniz de çıkın deyin; tutuklamayı eleştiriyorsunuz, eleştirin, o hakim kararıdır, eleştirilebilir. Ama öte yandan onu eleştirirken bir de deyin ki; bunun yaptığı da yenilir yutulur bir şey değildir, bu milletlerin evlatlarına böylesi bir saygısızlığı, ayrımcılığı, nefreti, kini diline dayayıp konuşamaz.

Sayın Kılıçdaroğlu helalleşmeden bahsediyor. Ama hakimleri tehdit eden ve hakimlere talimat verip 'derhal serbest bırakın' diyen bir üstten buyurmacı tavır ortaya koydu."

Etiketler
Gülşen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ