İsrail'den 'büyükelçi' açıklaması: Atama birkaç hafta içinde gerçekleşebilir

İsrail maslahatgüzarı; İsrail açısından en büyük sorunun, Hamas'ın İstanbul'daki ofisi olduğunu söyledi.

İsrail'den 'büyükelçi' açıklaması: Atama birkaç hafta içinde gerçekleşebilir

İsrail maslahatgüzarı Irit Lillian, İsrail büyükelçisinin Ankara'ya yeniden atanmasının birkaç hafta içinde gerçekleşebileceğini söyledi.

Reuters'ta yer alan habere göre, Lillian, Hamas'ın İstanbul'daki ofisinin kapatılması yönündeki beklentilerini yineledi. Türkiye ve İsrail ilişkilerin iyileştirilmesi için karşılıklı olarak son aylarda atılan adımların ardından dört yıl önce geri çağırdıkları büyükelçileri yeniden görev yerlerine atayacaklarını açıklamıştı.

İsrail'in, Ankara'daki en yüksek rütbeli bürokratı Lillian, gazetecilerle yaptığı görüşmede; Ankara'ya tekrar büyükelçi atanmasının artık sadece 'zamana bağlı' olduğunu söyledi.

Maslahatgüzarı, İsrail'de 1 Kasım'da gerçekleştirilecek seçimler nedeniyle gecikmelerin olabileceğini belirterek, "Umarım zamanında olur ve bu süreç biter" dedi. Lillian, iki ülke arasındaki en büyük problemin Hamas'ın İstanbul'da ofisinin bulunması olduğunu söyledi.

Maslahatgüzarı, "İlişkilerde birçok problem var. Ama, bizim açımızdan, Hamas'ın İstanbul'daki ofisi en büyük problemlerden biri. Hamas terörist bir organizasyon ve İsrail'in ofisin kapatılmasını istemesi bir sır değil" ifadelerini kullandı.

Bu ayın başında, İsrail ve Türkiye, büyükelçilerin yeniden atanması yönünde anlaşmaya varmıştı.

Etiketler
İsrail İstanbul