Mahkemenin Hamza Yerlikaya'nın lise diplomasıyla ilgili kararı yeniden gündemde: 'Sahte'

Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya'nın sahte lise diploması kullandığına dair karar, CHP'li vekilin paylaşımıyla yeniden gündeme geldi.

Mahkemenin Hamza Yerlikaya'nın lise diplomasıyla ilgili kararı yeniden gündemde: 'Sahte'

CHP Burdur Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Dr. Mehmet Göker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını da üstlenen eski güreşçi Hamza Yerlikaya'yla ilgili mahkeme kararını kamuoyuna yeniden hatırlattı.

Şimdilerde Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Yerlikaya'nın sahte lise diploması kullandığı, mahkemece ortaya konmuştu:

"Usta çırak ilişkisinde bugün: Ekonomist,milli sporcu Vakıfbank Yönetim Kurulu üyesi,eski AKP milletvekili ve cumhurbaşkanı danışmanı Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diploması kullandığı mahkemece tescillendi."

Mahkemenin Hamza Yerlikaya'nın lise diplomasıyla ilgili kararı yeniden gündemde: 'Sahte' - Resim : 1

KARMAŞA:
AKP'YE GÖRE LİSE, MECLİS'E GÖRE ÜNİVERSİTE MEZUNU

Yerlikaya'nın eğitim bilgileri konusunda AKP ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) resmi internet siteleri arasında çelişkiler var.

İktidar partisi, Yerlikaya'nın 'lise mezunu' olduğunu söylerken, Meclis'te 'üniversite mezunu olduğu' ileri sürülüyor.

Mahkemenin Hamza Yerlikaya'nın lise diplomasıyla ilgili kararı yeniden gündemde: 'Sahte' - Resim : 2

Mahkemenin Hamza Yerlikaya'nın lise diplomasıyla ilgili kararı yeniden gündemde: 'Sahte' - Resim : 3

BAKANLIK: YÜKSEK LİSANS EĞİTİMİ VAR

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın internet sitesine gelindiğindeyse işler ilerliyor ve Yerlikaya'nın 'yüksek lisans' yaptığı anlatılıyor:

"Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünden mezun olan Yerlikaya, Sakarya Üniversitesi Yüksek Lisans eğitimini tamamladı."

Mahkemenin Hamza Yerlikaya'nın lise diplomasıyla ilgili kararı yeniden gündemde: 'Sahte' - Resim : 4

AKP DÖNEMİNİN 'YÜKSELEN YILDIZI'

AKP döneminin 'yükselen yıldızlarından' Yerlikaya, 2007 yılında yapılan genel seçimlerde iktidar partisi listelerinden Sivas Milletvekili olarak Meclis'e girdi.

Bu süre zarfında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Üyeliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Müşavirliği, TBMM Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor Komisyon üyeliği görevlerinde bulundu.

Milletvekilliğinin ardından 2012 yılında Güreş Federasyonu Başkanı seçilen Yerlikaya, 3 yıllık başkanlık süresinin akabinde Erdoğan’ın başdanışmanı olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görevine başladı.

Bir dönem Vakıfbank'ta yönetim kurulu üyeliği de yapan Yerlikaya, şimdilerde Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığı makamında.

BARIŞ YARKADAŞ KALEM KALEM ANLATTI: LÜKS TUTKUSU DİKKAT ÇEKİYOR

TV100 yorumcusu, eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Yerlikaya'nın lüks tutkusuyla ilgili kişisel Twitter hesabında paylaşımlarda bulundu.

"Sahte diplomayla gündeme gelen AKP’li Hamza Yerlikaya’nın kolundaki Audemars Piguet Royal Oak saatin yenisinin fiyatını bulamadım. Ancak ikinci eli 1 Milyon 418 bin 108 TL. Tişörtü 11 bin, ayakkabısı 13 bin TL. Montu 26 bin TL. Yerlikaya’nın lüks tutkusu dikkat çekiyor.

Hamza Yerlikaya, milli güreşçi olduğu halde bir kamu bankasının yönetim kuruluna atanmıştı. Bunun dışındaki ticari faaliyeti bilinmiyor. Bu lüks yaşamın arkasında Maslak 1453’te bulunan ve sık sık gittiği oto galerinin ilgisi olabilir mi? Merak ettim doğrusu."

Mahkemenin Hamza Yerlikaya'nın lise diplomasıyla ilgili kararı yeniden gündemde: 'Sahte' - Resim : 5

GÖZLER, SPORCUYA 'ÇATAN' EMİN PAZARCI'DA

Bu gelişmeden bir gün önce, iktidara yakınlığıyla bilinen Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcı, dünya şampiyonu tekvandocu İrem Yaman'ın Türkiye'deki festival yasaklarına karşı paylaştığı "Seçimlerden sonra festival alanına dönecek tüm Türkiye" mesajına çattı:

"Bu ne yahu? Destekle, besle, büyüt, altın madalya aldır, taltif et. O da sporu bırakıp gırtlağına kadar siyaset içine batsın ve sana savaş açsın."

Genç sporcu, Pazarcı'ya "Ben iki dünya, 5 Avrupa şampiyonu olarak al bayrağımızı dalgalandırdım. Türk halkının vergileri ile! İstiklal Marşımızı tüm dünyaya okuttum, şimdi de ülkeme siyasette hizmet ediyorum. Sahi siz yandaşlık yaptıklarınıza hizmet etmekten başka bu ülke için ne yaptınız?" yanıtını verdi.

Köşe yazarının Hamza Yerlikaya'nın lise diplomasıyla ilgili karar karşısında ne tepki vereceği merak konusu.

İrem Yaman, Haziran 2023'te İYİ Parti'ye katılmasıyla iktidar çevresi ve AKP'ye yakın medya kuruluşlarının hedefi haline gelmişti.

Etiketler
Lise Mahkeme