MHP İzmir İl Başkanı'ndan asbest yorumu: Tunç Soyer işini gücünü bırakmış bu konuya el atmış, tüm gemilerde oluyormuş zaten

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, asbestli gemiyle ilgili olarak "Büyükşehir Belediye Başkanı İşini gücünü bırakmış bu konuya el atmış" dedi; "900 ton asbest var dediler. Meğer 6 tonmuş. Bütün gemilerde de asbest oluyormuş zaten" ifadesini kullandı.

MHP İzmir İl Başkanı'ndan asbest yorumu: Tunç Soyer işini gücünü bırakmış bu konuya el atmış, tüm gemilerde oluyormuş zaten

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, bünyesinde barındırdığı asbest miktarı nedeniyle uzmanlar tarafından 'ölüm gemisi' olarak adlandırılan NAe São Paulo gemisiyle ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e tepki gösterdi.

Gazete Duvar'dan Özlem Kara'nın sorularını yanıtlayan Şahin, "İşini gücünü bırakmış bu konuya el atmış. Çözüm beklediğimiz belediye başkanı, kuruluşlarla toplanıp tepki gösterecekmiş" dedi ve ekledi:

"Sanayi Odası Başkanı geçtiğimiz günlerde bu söyledikleri değerlerin söyledikleri gibi olmadığını, yalan olduğunu açıkladı. 900 ton asbest var dediler. Meğer 6 tonmuş. Bütün gemilerde de asbest oluyormuş zaten."

Kara'nın konuyla ilgili devamında yönelttiği sorular ve Şahin'in bunlara verdiği yanıtlar şöyle:

- Aliağa çevresindeki köylerde, fabrikalarda veya tersanede çalışan insanların çoğu kanser hastası…

Kim diyor bunu?

- Biz gidip yerinde gördük. Horozgediği köyündeki birçok insan kanser hastası.

Efendim ben PETKİM’de 25 yıl çalıştım, istifa ettim. Kim söylüyor onu? Türkiye geneli üzerinde yaşanan bir vaka mı varmış orada? Nerede bir ağaç kesildi, orada bir eylem yaptılar ya bunlar. Türkiye’de sol ekmeğini buradan yiyor. İşte burada ağaç eylemi, burada bilmem ne eylemi. Geçen yıl Türkiye’nin en büyük yangını oldu. PKK’nın da sebep olduğunu söylediler. Bu kuruluşlardan, çevrecilerin ağzından bir kelime duydunuz mu? Ne tepkisi çekildi biliyor musunuz? 'Türk Hava Kurumu’nun uçakları neden kullanılmıyor?' diye çekildi. Olayın aslı başkaydı.

Söyleşinin tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Tunç Soyer İzmir MHP Muş